Nyheter

Markanvisning: Radhus byggs i Vaggeryd

Nyheter Ett markanvisningsavtal har skrivits med Klavins Bygg avseende fastigheten Ljungdala, Götafors, Vaggeryd. Ensamrätten om byggnationen innebär köpeskilling på 627 500 kronor… 

Radhus med plats för åtta lägenheter byggs i Götafors

Vid kommunstyrelsens arbetsutskott fanns förslaget gällande markansvisningsavtalet och resultatet av den tävling som kommunen utlyste för ett år sedan. Två förslag inkom till markanvisningstävlingen och Klavins Bygg blev vinnande företag. 

Kenth Williamsson (S);
– Vi är framme vid markanvisningsavtalet och det är här handlar om fastigheten på Götafors i Vaggeryd. Vi ser fram emot att detta komma igång och det handlar om åtta radhus som ska byggas. Köpeskillingen är 627 500 kronor. 

Bakgrunden till beslutet är att kommunstyrelsen beslutade i september 2020 om att fastigheten Ljungdala 10 säljs för flerhusbyggnation genom markanvisningstävling. Markanvisning innebär att Klavins Bygg från avtalets tecknande fram till den 31 december 2024 har en rätt att ensam förhandla om köp av fastigheten. Som grund ligger exploatörens inlämnade förslag för flerbostadshus. Exploatören har under anvisningstiden möjlighet att förvärva fastigheten genom att teckna marköverlåtelseavtal med kommunen. En markanvisningsavgift om 100 000 kronor till kommunen dras av vid köpeskillingen vid tecknat marköverlåtelseavtal. Kommunens intäkter består av försäljning av kvartersmark, anslutningsavgifter och bygglovsavgifter. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Markanvisning: Radhus byggs i Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *