Nyheter

Marken blir parkering

Nyheter Central mark som ingen använder och inget byggs på har många kommuninvånare tyckt till om. Men nu kanske det blir en enklare parkeringsplats på fastigheten i korsningen vid Källeliden i Skillingaryd.

Arkivfoto från september 2016. Tomten är orörd sedan dess.

Vid tekniska utskottet senaste sammanträde utredde man och lämnade förslag på hur fastigheten Tomten 5 i Skillingaryd ska utformas samt att riva befintliga byggnaden. Ordförande i utskottet, PO Toftgård (C) anser att man måste förbättra parkeringsmöjligheterna i centrala delarna av Skillingaryd då Skillingehus drar till sig många besökare och är den största arbetsgivaren i kommunen.

Jerry Karlsson (L) ledamot i utskottet vill att kommunala anställda som har sin arbetsplats i Skillingehus ska uppmuntras att i högre grad åka kollektivt.

Nu får tekniska förvaltningen lämna förslag på hur den centrala marken ska göras om till en enklare parkeringsplats samt att riva den befintliga byggnaden som står på marken idag.

Fotnot; Aktuella fastigheten är inköpt av kommunen för exploateringssyfte. Klartecken att riva fastigheten gavs 24 maj för två år sedan. Artikeln går att läsa här

Taggar

Dela


4 reaktioner på Marken blir parkering

..och parkeringar finns vid Hemköp och en jättestor vid slätten. Inte långt från Skillingehus. Parkerar man vid A6 så är det ungefär lika långt att gå…

Besöksparkering till Skillingehus? Det är personalen som behöver parkera dina bilar. I våran miljöfrämjande kommun borde nog hälften i kommunhuset kunna cykla till jobbet. Kan man tänka. Bygg studentlägenheter på tomten för studerande i Jönköping med inkluderat pendelkort i hyran. Vad tror någon om det??

Varför inte använda den parkering som finns norr om värmeverket som en gång gjordes till de anställda på dåvarande Flextronic. Det skulle va en bra parkering för de anställda på Skillingehus.
Erbjud istället någon privat byggherre att bygga bostadsrätter eller hyresrätter på den centrala tomten. För Vsbo vill väl helst inte bygga i Skillingaryd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *