Nyheter

Markköp i norra kommundelen för 18 miljoner

Nyheter Ett extraärende avhandlades vid kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Här har kommunen köpt mark

För en kostnad av 100 kronor kvadratmetern blev beslutet att köpa marken av Sandahlsbolagen vid Bratteborg. Sedan 2003 har kommunen haft avtal om exploatering av verksamhetsmarken.

– Det har varit lite svårt att följa upp marken som är vår i dag och vi har haft en tidigare överenskommelse. Vi köper nu ytterligare 18 hektar och då blir området norr om BK Åkeri utmed E4:an samt mot Bondstorp vårt, berättar Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Det har även upprättats ett intentionsavtal mellan säljare och kommunen för att möjliggöra för fortsatt exploatering, del av Bratteborg 2:6, som mäter en yta på ungefär 50 hektar.

– Vi har valt att köpa loss det här och det blir smidigare om en part har ansvar för området som sträcker sig både norrut och västerut. Vi har inte mycket mark kvar för industriexploatering, så det här känns bra, kommenterar Kenth Williamsson (S).

– Området är redan detaljplanelagt så vi kan sälja det på en gång. Vi verkar redan ha en handfull intressenter som vi behöver möta upp med ledig mark. Det är en viktig näringslivsfråga att vi kan erbjuda mark och det är många av bygdens företagare som vill exploatera, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *