Nyheter

Marknaden blir kvar på Slätten

Nyheter Skillingaryds Intresseförening tillsammans med SIS börjar nu planera för vårmarknaden och kommunala tjänsteman jobbar för säkerheten kring arrangemanget.

Arkivfoto från höstmarknad

Halva marknadsplatsen på Slätten intill Hemköp är anlagd på Fortifikationsverkets mark och när ansökan lämnas in till verket måste en ritning över området följas med hur arrangörerna har planerat. Trafiksäkerheten är något som står i fokus och det har funnits planer på att flytta marknadsplatsen till torget i Skillingaryd för att skapa ett säkrare offentligt arrangemang.

– Det ska absolut inte vara begränsande för att kunna genomföra evenemang. Tvärtom, vi vill ha många evenemang som lockar många besökare, men vi känner att vi vill hitta rutiner för en bättre säkerhet. Det kan till exempelvis handla om trafik i anslutning till större folksamling, förklarar kommunens kanslichef Torbjörn Åkerblad.

– Vi kommer att arrangera marknaden på Slätten även i år, möjligen blir det en flytt framöver. Marknaden har flyttats runt lite i samhället i omgångar. Visst är det enklare att skydda oss i centrum mot eventuella hot, men i år kommer vi alltså vara kvar på Slätten, berättar Intresseföreningens ordförande Jörgen Johansson.

– I år kommer vi inte att bjuda in toppartist. För de pengar det kostar satsar vi mer på familjeaktiviteter på dagen, det kan handla om tivoli och hoppborgar. Finns förslag att vi gör någon sammankomst för vuxna senare på kvällen. Planeringen är i uppstart och en eventgrupp har tillsatts tillsammans med SIS. Är man lokal aktör, oavsett egen företagare eller förening tycker jag man borde visa upp sig på marknaden. Vi har många idéer om hur vi ska höja marknadsintresse under våren, avslutar Jörgen och utlovar lite nyare inriktning på anrika marknadsdagen.

Skillingaryds Intresseförening är en opolitisk organisation, har 62 medlemmar, varav 44 företag, 7 föreningar och 11 privatpersoner. Alla är välkomna att bli medlemmar där man har stor möjlighet att påverka och utveckla sitt närområde.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *