Nyheter

Martin Alkemark slutar på Fenix

Nyheter Efter många år på Fenix kultur- och kunskapscentrum lämnar Martin Alkemark tjänsten som rektor på skolan

Martin Alkemark

Martin Alkemark har arbetat på Fenix i Vaggeryd i 18 år, först sju år som lärare och därefter elva år som rektor. Men nu är den tiden förbi och Martin går vidare till en tjänst som rektor på Gnosjöandans kunskapscentrum (GKC).

– Jag började fundera på framtiden för ett år sedan, säger Martin när vi träffar honom och berättar att när han fick veta att det var en tjänst ledig i Gnosjö så sökte han den.

Det är en tjänst som rektor för vuxenutbildningen på GKC som nu blir den nya arbetsplatsen. Martin slutade på Fenix i torsdags och börjar sitt nya jobb redan den 3 juni.

– Det känns bra att arbeta tillsammans med nuvarande rektor, Sven-Åke Falkeby, under juni månad menar Martin Alkemark. Han berättar att det blir en ny utmaning att ägna sig åt vuxenutbildning på heltid. Det handlar om utbildningar för att läsa in grundskolan, gymnasieexamen eller svenska för invandrare (SFI). Utöver det finns det också yrkesvux som en viktig del.

– Det kräver goda relationer med näringslivet, enligt Martin som påpekar vikten av att yrkesutbildningarna passar in i det lokala näringslivets behov av medarbetare.

– Vi måste se till att eleverna blir anställningsbara eller förberedda för högskolestudier, säger Martin Alkemark.

Martin Alkemark säger att det var dags att ta ett nytt kliv i karriären och ser fram emot att börja arbeta i Gnosjö. Han tycker att det finns många likheter mellan Fenix och GKC, men också skillnader som han kan ta med sig i ett utvecklingsarbete.

– Ett område som jag gärna tar med mig är hur Fenix arbetar med internationella frågor och utbyten, menar Martin och ser här en möjlig samverkan eftersom Fenix ibland är en för liten skola. Det finns skolor runt om i världen som vill ha flera utbyteselever än vad Fenix kan leverera och här finns det potential för samverkan med GKC avslutar Martin Alkemark.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Martin Alkemark slutar på Fenix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *