Nyheter

Martin toppar regionlistan

Nyheter Bevara akutsjukhusen har i dag offentliggjort sin lista till Regionfullmäktige. Flera läkare och sjuksköterskor med arbetsplats Värnamo sjukhus finns med

Martin Nedergaard Hansen, läkare och ordförande toppar vallistan, deltidsregionråd. Ledamot i regionfullmäktige och regionstyrelsen.

Information från pressträffen vid Gummifabriken i Värnamo under eftermiddagen

I september 2021 kompletterade vi vår politiska plattform med ett några ytterligare målbilder kring regionens verksamhet utöver sjukvården.

• Arbetspendling mellan närliggande orter ska vara möjlig från regionens tätorter och man ska klara sig utan bil om man bor i en så stor stad som Jönköping. 

• Vi ska följa de klimatavtal vi förbundit oss till inom ramen för vårt mandat och i vår verksamhet. Miljö- och klimatarbetet ska vara evidensbaserat och effektstyrt.  

• Ett viktigt syfte med kollektivtrafiken är att tillgodose behovet av transport för de medborgare som inte på egen hand kan resa med bil. De som använder kollektivtrafiken ska också vara med och betala för den. 

• Människor och företag ska ges möjlighet att utvecklas och vilja stanna kvar i vår region. Regionen ska, i nära samverkan med kommunerna, verka för ett bra företagsklimat.  

• Vi stöttar ett politiskt obundet kulturliv som når alla i hela regionen. Kulturens roll för människors hälsa och välbefinnande är en inte oansenlig del av uppdraget. 

Här finns listan till Regionfullmäktige

Foto Tero Hedin Väisänen

Efter snart 4 år som aktiva inom regionpolitiken uppfattar partiet att de har förändrat regionen i en positiv riktning. De tar bland annat upp att det nu finns en politisk samsyn kring och definition av akutsjukhusen, att regionen nu ser vikten av att vara en attraktiv arbetsgivare, att tillitsbaserad styrning är ett nytt centralt begrepp inom förvaltningen samt att behovet av samhällsservice och tillgänglig vård i hela regionen uppmärksammats. 

– Vi är inte klara än, säger ordförande Martin Nedergaard-Hansen. Det är därför vi är stolta och glada över att kunna presentera en mycket kompetent kandidatlista med betydande sjukvårdskompetens från hela regionen inom en stor del av våra verksamheter. 

Totalt återfinns 23 sjukvårdsutbildade kandidater och två tidigare personaldirektörer på listan. 

Partiet meddelar att de kommer fortsätta arbeta efter sin ideologiskt oberoende valplattform, något som partiet uppfattar har varit ett framgångsrikt sätt att fatta politiska beslut utifrån. Plattformen lyfter principer som vägleder partiet när beslut ska tas, snarare än enskilda frågeställningar och vallöften.

– Sedan försöker vi vara transparenta gentemot väljarna om våra resonemang genom både löpande och omfattande informativa texter på sociala medier samt en enklare checklista som vi nu presenterar inför valet.  

Från vänster: Lars-Håkan Andersson, fd personalchef. Martin Nedergaard Hansen, läkare, ordförande, deltidsregionråd. Ledamot i regionfullmäktige och regionstyrelsen. 1:a vice ordförande i nämnden för folkhälsa- och sjukvård. Pontus Lundgren, läkare och ledamot i regionfullmäktige och ledamot av regionstyrelsens arbetsutskott. Mats Hoppe, fd personaldirektör. Zeljka Bridfelt, behandlare. Martin Malmerfors, läkare som är ersättare i nämnden för folkhälsa och sjukvård. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *