Nyheter

Martina och Leo är idrottsvinnarna

Nyheter Två duktiga idrottsutövare får idrottsutmärkelsen av kommunen.

Martina Edberg

Martina Edberg – golf
Martina Edberg bördig från Hok, spelande för Hooks Golfklubb, har tagit sig hela vägen till spel på världens tuffaste tour för damgolfare, dvs LPGA touren i USA. En tour med flera deltävlingar, vilka hon har deltagit i under 2018. Vidare har hon som professionell damgolfare spelat US Open. På hennes meritlista finns även vinst i en deltävling i Swedish Golftour Ladies Open.

Martina har mer eller mindre fötts med golfklubban i handen. För att nå dit hon har nått har hon tränat, spelat och levt med golf. Med de goda förutsättningar som finns på golfbanorna runt Hooks Herrgård och med allt det stöd som familjen Edberg gett, så har framgångarna inte lått vänta på sig.

Hon har gått på golfgymnasium, fortsatt med universitetsstudier i USA där golfen var högt prioriterad. Martina bor idag i Jönköping och studerar på Jönköpings Universitet. Martina Edberg får Vaggeryds kommuns idrottsutmärkelse för sina framstående prestationer inom golfsporten såväl nationellt som internationellt.

Vi ser fram emot att följa din framtida karriär som golfspelare.

Leo Johansson

Leo Johansson – längdskidor
Det är andra året i rad som Leo Johansson, Skillingaryds FK, får Vaggeryds kommuns idrottsutmärkelse. Fjolåret utmärkelse gällde prestationen att bli  Juniorvärldsmästare på rullskidor. Årets prestation avser ett svensk mästerskap i längdskidor för juniorer. Leo tog hem guldet vid SM-tävlingar i Hallbyterrängen i Jönköping vid tävlingar i februari månad.

I klassen 19-20 år över 10 km fristil segrade Leo på tiden 21 min 55 sekunder. Han bärgade även en bronspeng vid samma tävlingar och då i distansen masstart över 20 km.

Den stora händelsen för Leo under förra säsongen var junior-VM på längdskidor som avgjordes i Schweiz . Hans främsta placering vid dessa tävlingar blev en 12 plats i Skiathlon, 10/10 km, C/F.

Vaggeryds kommun har på nytt fått möjligheten att hylla Leo för prestationen att i unga år svara för bedriften att bli svensk mästare och denna gång i disciplinen längdskidor.

Vi ser fram emot att få följa hans framtida skidkarriär. Skall vi lyssna på vad Svenska Skidförbundet spår, så är karriären lysande. Vaggeryds kommun önskar honom fortsatta framgångar i skidspåren och med siktet inställt på framtida världscup- och VM- tävlingar.

Fotnot; Pressmeddelande från Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *