Nyheter

Martinas blogg: Bebisfeber och vårblomster

Nyheter I dag bloggar Martina Löwenham bland annat om vårblomster.

Ronjavisippor

I nästan fem månader klarade hon sig utan att bli så där supersjuk. Det är ju ändå ganska bra med tanke på att hon har syskon som släpar hem både det ena och det andra i form av förskole- och skolbakterier. Men denna veckan kom den. Febern. Upp över 39 grader, hängig, trött, hosta så hon knappt kunnat andas. Hon har även fått testa att ta blodprov två gånger för att kolla infektionsvärdet. Tack och lov var dem i rätt ordning. Det vill säga, högre första gången än andra.

Så livet har stått lite stilla denna veckan. Jag hade tänkt bjuda på ett vårtal första maj här i bloggen. Men det var bara att lägga ner när liten fröken krävde all uppmärksamhet. Ibland får man helt enkelt lägga ner allting man tänker och prioritera om. Självklart är barnen viktigare än att saker man tänkt göra, hinns med.

Dock startade jag ett lite större projekt denna veckan. Ibland går det väldigt fort från tanke till handling. Vet inte hur det är med er, men jag tycker att det ibland är bättre att bara köra på när man ändå är igång. Så innan jag hann ångra mig skickade jag iväg till allmänheten om mitt ”lilla” loppisprojekt. Så nu är det bara att hoppas att det inte bara är vi som tycker det verkar roligt. Jag är dock inte ensam om att ha diverse loppisprojekt just nu. Verkar som att alla vill bli av med saker nu så fort sommaren närmar sig.

Tussilagobukett

Kanske är det så att det inte bara är vi som ställt annat på altanen än det som man vill ha kvar. Just här i huset är det väl dock sånt som väntar på att få åka till tippen som står där. Det är ju egentligen inte ett problem under vintersäsongen, men så fort man börjar vilja kunna sitta ute så är det ju i vägen.

Just idag är det nästan högsommarvärme. Och lördagen har jag spenderat på vift. Jag har inte varit inne på Skillingaryds marknad, det hanns inte med. Istället for jag barnlös upp till Jönköping. Barnshopping (eller det låter ju märkligt. Barnklädesshopping på barnprylmarknaden som kyrkan har två gånger om året. Blev en ganska rejäl hög av kläder för en alldeles överkomlig summa. Passade på att storhandla mat med när jag ändå var igång. Det är verkligen skillnad när man inte har något barn med sig. Så himla mycket mer effektivt.

Nackdelen med värmen är ju dock att man inte vill ha jacka på sig, så då kommer ju problemet med var man gör av telefon/plånbok och nycklar. Tänkte inte på att ta jeans med fickor nämligen. Men jag kom på att det här med amningsbh inte är så dumt. Var ju perfekt att fästa bilnycklarna innanför tröjan. Man får inte vara dum inte. Ibland är lösningen på problemet enklare än annars.

Så, hur många ska laga mat på grillen denna härliga försommardag?

//Martina

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *