Nyheter

Martinas blogg: Vad blir det för mat?

Nyheter Martina Löwenham bloggar om mat.

Veckorna går fort känns det som, det är redan en vecka sen jag skrev sist och dags för nya inlägg. Som vanligt är det fredag när jag skriver inlägget. Jag sitter på golvet i min äldstas rum. Han spelar minecraft och berättar engagerat om allt han gör. Mamman måste nog erkänna sig smått ointresserad, men jag försöker förstå fascinationen. Jag är dock väldigt glad åt att han själv hittat något han gillar så mycket.

På golvet på sitt golvtäcke jag fyndat på kupan ligger mini och övar på att slå runt till mage från rygg. Det går sådär. Än har hon inte kommit runt, men hon är på god väg.  Plötsligt händer det vet jag sen tidigare. Och det är så roligt med alla dessa små utvecklingssteg som dessa små krabater går igenom.

Torsdagskvällen spenderade jag och Felicia på årsmöte på Västbo kontraktsgård. Jag har aldrig varit där tidigare men inser att den inte kommer helt till sin rätt när det är gråslask. Läget var dock kanon så nära sjön. Får se om det finns anledning att åka dit i sommar istället, är nog ännu bättre då.

På kallelsen stod det kvällsmat och jag insåg att det är ett hemskt luddigt begrepp. Jag hoppades på nån god lagad mat, men insåg att det lika gärna kunde varit en fralla och kaffe. Tack och lov innebar kvällsmat i detta fall god lagad mat OCH efterrätt. Mätt och belåten när jag åkte därifrån.

Det är lite olika det där vad man kallar de olika måltiderna. Middag tillexempel. I min värld äts den på kvällen. Men jag har med åren insett att alla inte tänker på samma sätt. För vissa är middag det jag kallar lunch, för vissa verkar det vara om man äter en sen lunch och för vissa är det på kvällen. För vissa är kvällsmat bara något litet typ en smörgås och för vissa är kvällsmat lagad mat. Hur tänker du? Lättast om alla åt lunch och kvällsmat. Så behövde man aldrig fundera vilken tid folk menar om de frågar om man vill komma på middag.

Apropå mat, är det tacofredag i hushållen bland läsarna? Det är ju ändå väldigt vanligt bland barnfamiljerna (kanske även där det är barnlöst?). Vi har dock inte tacos så ofta, även om samtliga familjemedlemmar gillar det. Desto godare när det väl blir av. Men på söndag så ska jag och Casper käka tacos i kyrkan. Det är nämligen dags för något nytt i församlingen. Tacosöndag. Kanske ses vi där?

Säg gärna hej, det är så roligt när ni kommer och säger att ni läser bloggen. Även om det ibland är lite märkligt också, jag tänker inte alltid på att det är så många som faktiskt tar del av mina små tankar. Det är ju såklart kul när de jag känner berättar att de läser. Men extra roligt var det faktiskt igår när jag blev igenkänd som ”Är det inte du som bloggar?”.

Hoppas ni får en härlig lördag!

//Martina

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *