Nyheter

Måste få bättre underlag för skolans lokalbehov

Nyheter Det är trångt i skolorna och i Vaggeryd är det akut behov. Kommer paviljonger att bli lektionssalar intill Hjortsjöskolan nästa höst?

Arkivfoto

Barn- och utbildningsförvaltningen vädjade om hjälp från ledande politiker vid kommunstyrelsens arbetsutskott för att förse kommunens elever med bra och nya lokaler.

– När det gäller ombyggnationer så är det här hastighetsrelaterade och vi skickar detta till tekniska nämnden som ska åtgärda dessa. En femte fågel i det här är lokalbehovet som är akut från nästa år. Vi måste helt enkelt ha bättre underlag och kommundirektören får samordna i tjänstegruppen. Vi måste ha mer underlag innan kan gå vidare, menar Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Kenth Williamsson (S) flikar in att ”lokalerna är inte i det skick de borde vara. Skolan behöver också tillräckliga utrymmen för att bedriva verksamhet”.

Taggar

Dela


1 reaktion på Måste få bättre underlag för skolans lokalbehov

Ett tips kan vara att kolla var kommunen planerar att släppa tomter, eller redan har släppt tomter. Detta brukar ofta generera elever till skolan och barn i förskolan. Det är väl det som ställt till med problem nu, man släpper tomter, hus byggs och vips så är det kö till förskolan samt att skolan blir trångbodd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *