Nyheter

Maten lagas nu på Furugården

Nyheter Från onsdag kommer maten att lagas på Furugårdens nya kök till äldreboende i kommunen. Det handlar om, i dagsläget, runt 250 portioner.

Arkivfoto

Förra hösten tillkom en ny kostenhet i Vaggeryds kommun. Mycket har hänt under året och imorgon, 1 november, lagas maten till våra äldre i det nyrenoverade köket på Furugården. 

– Vi har ställt krav på näringsriktig mat, processen är påskyndad, och för två veckor sedan började man med provlagning till Furugårdens egna boende. På onsdag ska man klara av försörja även Sörgårdens äldreboende med mat. Frukost, lunch och middagar ska nu lagas i Vaggeryd, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

– På Furugårdens kök gör man iordning exempelvis biffarna och sedan steks de på Jupiter och/eller Sörgården så att de äldre får välsmakande och nystekta biffar till lunch, avslutar Lotta.

I Furugårdens nya kök jobbar strax över 9 årsarbetare och fick den första april ny områdeschef, Monica Johansson, som även är dietist i kommunen. Ove Gräsman är ansvarig kock på Furugården.

Matlådorna från Stockholmstrakten är kvar en stund till. De ska utvärderas i höst av socialförvaltningen och kontraktet med matlådsleverantören går ut i juni 2018.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Maten lagas nu på Furugården

Det var inte en dag för tidigt. nu får vi väl äntigen hoppas att de som bor kvar hemma slipper matlådorna från Mästa kvick som … och även att de får matlådor lagade från grund med näringsriktigt god mat.

Skönt att veta att Mamma får god mat i alla fall på Furugården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *