Nyheter

Mats fick Husses vandringspris

Nyheter Utmärkelser delades ut till föreningstrogna medlemmar och tävlande under det digitala årsmöte i Skillingaryds Motorklubb. 2020:års pristagare var representerade från hela GGVV-regionen

Bästa rallyföraren blev David Lindström och tog hem 2020:års förarmästerskap i Skillingaryds motorklubb. Här tillsammans med Jessica Svensson som blev två i kartläsarmästerskapet. Privatbild

Ett annorlunda år har det varit, även för Skillingaryds Motorklubb, men vid helgens årsmöte delades ändå klubbens priser ut till förarna, kartläsare samt klubbens egna vandringspriser ”Klubbens Hederspris” och ”Husses vandringspris”. Och pristagarna representerar också klubbens upptagningsområde – GGVV.

Klubbmästerskapet i folkrace vanns av Joakim Blansch, tätt följd av Oskar Mejving och Anton Geijersson.

– Efter ett år utan eget tävlande på grund av pandemin blev suget efter tävling alldeles för stort så valde i sista stund att göra iordning en bil till vårt klubbmästerskap. Som vanligt framkom det en viss nervositet denna soliga lördagsmorgon vid vår folkracebana i Föreberg. Trots att detta ”bara är på skoj”. Vi körde tre varsina omgångar på tid där bästa tiden räknas. Jag hade turen på min sida och lyckades vara snabbast i alla omgångarna, riktigt kul då magkänslan sa något annat. Jag är glad att jag fortfarande hittade runt ute på Förebergsbanan och att lite av farten satt kvar i ryggraden. Framför allt var det en riktigt trevlig dag med likasinnade som avslutades på bästa vis, med korv och bröd, säger Joakim Blansch, bosatt i Åker utanför Skillingaryd, som var snabbast runt folkracebanan.

Felicia Thulin, bosatt i Gnosjö kommun, vann juniorklassen i folkrace. Rally klubbmästerskap vann föraren David Lindström med sina tio genomförda tävlingar, på andra plats kom Johannes Josefsson och tredje plats noteras Patrik Tallåker med fem genomförda tävlingar. David Lindström, bosatt i Plombo Gislaveds kommun, kommenterar:

– Jag är mycket stolt över att kunna kalla mig klubbmästare i Skillingaryds Motorklubb. Det är en av de svåraste klubbarna i Sverige att bli klubbmästare i med tanke på att vi är många förare och kartläsare. Då är det svårt att placera sig topp tre. Det var ett konstigt år förra året där all tävlingsverksamhet låg nere fram till semestern. Jessica och jag hade en plan att köra SM-sprinten i Boden i slutet av förra vintern och allt var förberett när Folkhälsomyndigheten stängde ner alla tävlingar i alla idrotter. Vi använde våren och försommaren till att testa och när myndigheterna släppte lite på restriktionerna så fick vi tävla på inhägnat område var vi väl förberedda, noterar David Lindström.

Nellie Karlsson, bosatt i Gnosjö kommun, vann kartläsarmästerskapet, före Jessica Svensson och Carl Eriksson.

– Jag är såklart jätteglad över att det har gått så bra de tävlingar jag fick åka under förra året. Väldigt roligt att jag blev årets kartläsare för andra året i rad. Men mest tacksam är jag över att jag har fått förmånen att åka med så otroligt duktiga chaufförer, säger Nellie Karlsson.

Leif Samuelsson fick klubbens hederspris. Arkivbild.

Klubbens hederspris har delats ut varje år sedan 1995. Priset delas ut, efter nomineringar från medlemmar och tilldelades i år Leif Samuelsson från Råhult, Värnamo kommun, för sitt gedigna arbete för utbildningar inom klubben och distriktet Småland.

– Jag har inte fått det tidigare. Jag blev väldigt glad för utmärkelsen. Husses vandringspris fick jag för några år sedan, eller det var nog rättare sagt 1997, kommenterar Leif Samuelsson.

Klubbkamraternas motivering till Klubbens hederspris ” Med sitt driv och engagemang ser pristagaren till att göra utslagsgivande och uppskattade banor för rallyförarna som besöker våra tävlingar. Pristagaren är förarutbildare och funktionärsutbildare inom distriktet och är ledande kursansvarig när distriktet arrangerar utbildning. Pristagaren ställer inte in, utan ställer om, då han ser till att förarna och kartläsare får sin utbildning i digital form då rallyförarsuget inte kan vänta tills pandemin är över. Pristagaren är en god klubbkamrat och engagerad föreningsman”.

Mats Bergman fick årets Husses vandringspris. Arkivbild

Samma år som klubbens hederspris instiftades gjordes även ett vandringspris till minne av Pär Sandahl. Vandringspriset fick namnet ”Husses vandringspris”.

Klubbkamraternas motivering till ”Husses vandringspris” var: ”Vår klubbkamrat har varit styrelsen trogen i många år. Sedan i höstas har han haft posten som tillförordnad ordförande i Smålands Bilsportsförbund och genom detta fick han även överta posten som ordförande för DOG-gruppen, där samtliga distriktsordföranden i landet är med. Om någon vecka kliver han upp som ordförande i distriktet och sätter vår motorklubb återigen på kartan. Pristagaren har i både dessa roller, som i tidigare och andra, visat ett mycket gott ledarskap, varit lugn när vinden blåst till inom förbundet och är förtroendeingivande inför alla. Med sina snabba och välskrivna pressmeddelanden, information till klubbkamrater och lokalpress gällande klubbens 50-åriga historia, ansvarig för landets största rallycup och ett driv för klubbens förare ska få möjlighet att träna då inga tävlingar har arrangerats under hösten. Pristagaren ställer alltid markägarna i främsta ledet och med sina, ovan angivna, kompetenser sett till att bästa samarbetet har skapats och behållits. Pristagaren är domare i distriktet och i rally-SM, där han är en mycket omtyckt kollega och är en fin representant för vår klubb. Pristagaren är en god klubbkamrat och engagerad föreningsman”. Mats Bergman, tidigare vice ordförande i föreningen och bosatt i Vaggeryd tilldelades ”Husses vandringspris”.

– Väldigt roligt och uppmuntrande. Även om jag har uppdrag på distrikt- och riksnivå är det ändå tryggt och skönt att ha en bästa hemmaklubb att landa i och få positiv energi av, tack till er alla, hälsar Mats Bergman.

Klubbens hederspris har delats ut sedan 1995 och bland klubbkamrater som fått priset är bland andra: Lennart Isaksson, Anita Hjelm, Bo Johansson, Michael Andersson, Marinette Hjelm, Ingemar Jacobsson, Björn Andersson, Johan Westergren, Daniel Forsman, Kerstin Sundberg, Lennart Söderkvist, Mats Bergman, Lennart Karlsson, Annelie Wallensten, Sara Mejving, Leila Andersson, Stefan Stigemyr, Magnus Carlsson, Inge Petersson, Anton Geijersson, Leif Samuelsson.

Husses vandringspris har delats ut sedan 1995 och bland klubbkamrater som fått priset är bland andra: Pierre Thulin, Bengt Rosén, Claes Isaksson, Leif Samuelsson, Stig Svensson, Tina Häggman, Urban och Anders Stacks, Henrik Lennartsson, Olliver Axelsson, Magnus Sundberg, Thomas Sundberg, Peter Andersson, David Lindström, Louise Sundberg, Daniel Halldén, Christoffer Carlson, Andreas Magnusson, Anders Hjälmeby, Johan Westergren, Håkan och Peter Ståhl, Marie-Louise och Christer Westerdahl, Alexander Axelsson, Jennie och Louise Blansch, Peter Andersson med team, Mats Bergman.

Taggar

Dela


1 reaktion på Mats fick Husses vandringspris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *