Nyheter

Landsbygden, en motor i samhällsutvecklingen

Nyheter Bor du på landsbygden? Nu inbjuder LRF och Vaggeryds kommun in till en premiärkväll med medborgardialog på Bratteborgs Gård.

LRF och kommunen bjuder in till medborgardialog

Kommungruppen LRF och kommunledningenskontoret har sedan tidigare träffats och tanken med ett möte var planerat under hösten senare i år. Men samhället som växer så det knakar beslutade parterna att ordna en medborgardialog. På måndag kväll är det första träffen och vi har fått en pratstund med LRF kommungrupps ordförande Roger Andersson från Torarp.

– Vi är nytt folk i LRF;s kommungrupp och tar nu nya tag. Vi satsar på en medborgardialog för alla med grön näring. Vi vänder oss till er alla som bor på landsbygden – om man så har hönor, hästar, nötkreatur, spannmål med mera så är man välkommen till vår första dialogkväll med kommunen. Vi vill vara med i samhällsutvecklingen. Alla vi bidrar till en levande landsbygd med framtidstro, en framtidstro som medverkar till att det finns elevunderlag för landsbygdsskolorna, säger Roger som menar att LRF behöver en direktkontakt in till Skillingehus framöver.

Moderator kommer att finnas på plats från LRF länsförbund.

– Avståndet mellan land och stad har blivit längre och vi som har stöd för att hålla landsbygden levande måste också bjuda till så att även tätortsborna upptäcker vår vackra bygd. Vi som bor på landsbygden kanske är lite hemmablinda och inser inte hur bra vi har det. Vi måste helt enkelt bli duktigare på att visa oss i samhällsutvecklande sammanhang, menar Roger.

– Det är första gången vi arrangerar en sådan här kväll. Vi hoppas på ett fullsatt Bratteborg, men anmälan måste man göra så att Emma på Häradsköp kan planera hur många hamburgare som ska grillas, avslutar Roger.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *