Nyheter

Medborgarförslag om cykelvägar avslogs

Medborgarförslag om cykelvägar avslogs

Nyheter Det blev en dålig dag för flera motioner i olika ämnen när kommunstyrelsen sammanträdde i går.

Bland annat avslogs två medborgarmotioner om cykelvägar.
Ett sådant förslag gällde cykelvägen mellan Hok och Vaggeryd där förslagsställaren framhöll att cykelbanan Hok-Vaggeryd borde skötas på samma sätt som sträckan Vaggeryd-Skillingaryd vintertid. Förslaget var också att få belysning utmed cykelbanan.
Denna fråga avslogs med hänvisning till prioriteringarna i cykelvägsplanen och kommer inte upp till kommunfullmäktige.
Ett två år gammalt medborgarförslag om cykelväg mellan Klevshult och Skillingaryd avslogs också.
Tekniska utskottet utredde om det fanns några möjligheter att samordna en sådan cykelväg med Trafikverkets nya vägnät utmed sträckan. Men standarden på dessa vägar  bedömdes som för låg. En del av sträckan var skogsbilsväg. Dessutom finns det ett ”väglöst” parti norrut från Almesäng räknat.
Kommunfullmäktige beslöt senare att denna cykelväg ligger utanför den nuvarande planperioden och framflyttades därför till nästa mandatperiod.
De båda kommunalråden Gert Jonsson (M) och Kenth Williamsson (S) är dock inne på en temporär lösning som åtminstone verkar bättre än att inget görs. Det är att dra en streckad linje på vägbanan som avskiljer en tänkt cykelväg från biltrafiken. Så är till exempel fallet med gamla E4 på annat håll i kommun, norrut från Byarum.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *