Nyheter

Medborgarlöftet godkändes

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde gicks medborgarlöftet igenom. Polisen och kommunen vill jobba med samordning och trygghetsrundor

Gert Jonsson (M) och Kenth Williamsson (S), två av kommunstyrelsens ledamöter som godkände medborgarlöftet. Nästa vecka skrivs den under

– Vi har fått ett förslag och upplägg från polisen, som vi kommit fram till gemensamt under våra sammanträde som vi haft under året, till onsdagens kommunstyrelse. Vi tycker vi har ett oerhört bra samarbete med polisen och det här är en mycket viktig trygghetsfråga. Nästa vecka skrivs medborgarlöftet och vi gemensamt trycker på samordning, trygghetsrundor och lägesbilder. Vi har haft mycket narkotika här, det gjordes aktivt tillslag och det vill till att man stör iväg dem. Vilket vi har jobbat mycket med och lyckats, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Tidigare har det varit trafikinsats på en speciell gata eller vid en skola, nu står det inte var. Det tycker jag är bra. Man låser inte upp sig vid någon plats. Läget förändras hela tiden och det gäller även trafiksäkerhetsläget. Bra att det inte är låst vid något specifikt, som tidigare, säger Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


1 reaktion på Medborgarlöftet godkändes

Lämpligt att förlägga hastighetskontroller vid ”Södra Park Raceway”. Medelhastigheten vid 30 km-sträckan förbi förskolan Åviken ligger troligtvis på cirka 70. Här finns pengar att tjäna för polisen samtidigt som man kan höja trafiksäkerheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *