Nyheter

Medmänsklighet är vårt största vallöfte

Medmänsklighet är vårt största vallöfte

Nyheter Vårt partinamn säger vad vi står för - demokrati byggd på en kristen värdegrund, här finner ni Thomas Axelsson (KD) insändare.

En övertygelse om att alla människor är lika mycket värda. Vi kristdemokrater i Vaggeryds kommun vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen skall hållas tillbaka och ingen skall lämnas efter. I all vår politik efter fyra år i kommunalhuset är min syn att medmänsklighet måste genomsyra alla våra beslut. Den sakpolitik vi driver blir uddlös, om vi inte har detta perspektiv. Vi sätter alltid  människovärdet främst. Jag vill värna alla våra kristna värden – som att försvara de svaga i vårt samhälle. Detta återspeglas i den politik vi driver inom vård, äldreomsorg, skola och inte minst inom integration.

Men mer måste göras.

DET ÄR DAGS  ATT SÄTTA  FRÅGAN OM ENSAMHET HÖGT PÅ AGENDAN
Vi kan alla drabbas av ofrivillig ensamhet genom förlust av anhörig, att tvingas flytta, sjukdom eller olika fysiska hinder. Orsaker som inte kan förutses. Ensamheten medför risk för isolering, sämre hälsa och lägre livskvalité.

Därför förslår föreslår KD  att; vården ska kunna skriva ut social verksamhet på recept, en utökad satsning på äldreboenden Vi ser att det offentliga måste samarbeta mer med det civila samhället. Här har kyrkor och föreningar en stor roll att spela. Vi stöder ideellt arbete  i alla dess former som utförs i vår kommun. Därtill måste våra olika vårdaktörer, både för  unga och gamla, prioritera våra mötesplatser, som möjliggör social gemenskap, och därmed minskar den ensamhet som många idag upplever. Till detta vill vi att en äldreboendegaranti införs så att den som fyllt 85 år ska ha rätt att flytta till ett anpassat boende utan biståndsbedömning.

MIGRATION – VI SKALL STÅ FÖR HUMANITET
Våra värderingar bygger på att människor är skapade för att leva tillsammans. Vi har alla ansvar för varandra, över hela världen. Alla människor är lika mycket värda och ska mötas med respekt och omsorg, oavsett religion eller hudfärg. Därför är det självklart för oss att möta människor på flykt.

Jag är för en human flyktingpolitik, där vi är för familjeåterförening och att regeln för synnerligen ömmande skäl återinförs.

Integrationsfrågorna är dock mer komplexa, men måste lösas. En snabbare handläggning, integration dag 1 med krav på svenskundervisning, samhällsorientering och arbete är några av de frågor som vi driver.

VÅRT VÄLFÄRDSLÖFTE
Vi närmar oss nu valdagen, och alla partier driver sina hjärtefrågor in i det sista. För mig är värderingsfrågor allt mer prioriterat.

Vi som politiker behöver försvara vår värderingar när de är under attack. Det handlar om mental beredskap att handla och ingripa istället för att prata, beklaga och fördöma saker som ”inte är okej”.

Och att alltid låta människovärde och gemensamma rättigheter stå emot varje uttryck för främlingsfientlighet, rasism etc.,

Vad du än väljer för politiskt alternativ, är detta naturligtvis ditt val. En röst på KD, är en röst för förändring som kan göra stor skillnad.

Thomas Axelsson, Vaggeryd  Ordförande (KD)
Ledamot i Kommunstyrelse och VSBO Vaggeryd och kandidat för KD i Kommunvalet

Taggar

Dela


1 reaktion på Medmänsklighet är vårt största vallöfte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *