Nyheter

Mejeriet blir dyrare än beräknat

Nyheter Alla detaljer är inte i skrivande stund klart men tekniska nämnden flaggar för ett minus för nybyggda Mejeriet i Skillingaryd och begär tilläggsanslag

Arkivfoto från insidan av kommunens största investering september förra året

Kommunens största projekt och investering Mejeriet låg budgeterat på över 160 miljoner kronor. Nu önskar tekniska nämnden extra pengar från budgetberedningen.

– Vi hade efterbesiktning under torsdagen. Det är ett stort bygge och det finns en del fel, brister och anmärkningar kvar, men inget exceptionellt. Det yttre ska göras klart under vintern och vi kommer att färdigställa utemiljön under våren med planteringar och så vidare. Men prognosen i början av juli visade ett minus på 5,4 miljoner kronor. Om en månad vet vi mer och var det landar. Jag har inte detaljerna exakt vad som har blivit dyrare men det kommer att ses i slutredovisningen senare. Det som gör det här komplex är man delar inte riktigt allt om vad som ingår i en upphandling. Vi har god dialog med entreprenören men vill redan nu synliggöra behovet till budgetberedningen, säger Magnus Ljunggren chef på tekniska förvaltningen.

Tekniska nämnden begärde, vid senaste sammanträdet, extra tilläggsanslag med 4,2 miljoner kronor.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Mejeriet blir dyrare än beräknat

Kaffepengar i sammanhanget och fullt normalt för ett nybygge. Förvånad att det inte var 8-siffrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *