Nyheter

Mejving: När är det egentligen dags?

Nyheter November är mörk, trist och grå. I eftermiddags livades den upp något då jag fick advent- och julkänsla. Men när är det egentligen dags att tända stjärnan, adventsljusstaken, hugga julgranen och att äta pepparkakor?

Julmusten gillar jag att den är i butik tidigt. Borde finnas januarimust, februarimust och marsmust innan påskmusten tar vid   [1/6]

Snart börjar julgransförsäljningen kanske?  [2/6]

Skum och choklad   [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

Hos chefen på Bäckstigen lyste det i fönstret. "Jag tände 1 november" fick jag till svars"  [6/6]

Vintertid är inget för mig. Enda fördelen med att växla om är att jag får sova en timma längre och att julmusten börjar säljas i butikerna. Under senhösten och fram till mars skulle jag kunna tänka mig att gå i ide. Mörkt, trist och grått. Nästan dygnet runt. Fram till advent, då jag traditionsenligt får upp mitt adventsmys som gör livet lite ljusare och lättare fram till när det börjar vända igen.

I eftermiddags när jag var i min matbutik fann jag något…

Julgransförsäljningsstället var uppställt utanför, pepparkakor och julmust innanför dörren. Är det dags för allt det här redan (förutom musten förstås som jag tycker borde säljas året om)? Under ett snabbt varv för att inhandla det som saknades hemma sprang jag förbi pepparkaksdekorationer, julskumtomtar och kalender med 24 chokladluckor. 

På hemvägen sågs adventsljusstaken som lyste så fint i ett fönster på Bäckstigen. Men… hade jag missat något eller hur länge har jag sovit den här gången? För min egna del får det här gärna vänta lite, även om jag är riktigt sugen på att rota fram mina ”advent- och jullådor” från vinden och börja pynta. 

Men… när är det egentligen dags?

Fotnot: Skriv gärna en kommentar när ditt adventsmys plockas upp… 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Mejving: När är det egentligen dags?

Hemma i vårt hus åker allt upp till första advent. Både ljusstakar och tomtar, för att vi ska kunna njuta av det länge. Däremot kan jag plocka ner det strax efter nyår. Granen väntar vi dock med tills julveckan. Julsånger kan börja spelas ganska tidigt, men då alla i familjen inte uppskattar detta, spelas det mest när jag är själv hemma. Jag älskar verkligen julen och när första advent är här, är det mysigt att gå omkring i samhället och se hur det lyser upp överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *