Nyheter

Mejvings krönika: Som ett gift par

Nyheter Det har gått två veckor efter valet och ”kanske om någon vecka” vet vi det kommunala styret. För min del blir det antingen att fortsätta i det ingifta styret eller att ansöka om skilsmässa och gå in i en ny fas. För visst, politik är i mitt arbete, som ett giftemål

Någon förhandsinformation gick inte att få ut ur våra politiker och att spekulera i artiklar är inte min grej. Men däremot i en krönika har jag möjlighet att få ”skriva av mig”. Och det bestämde jag mig för att göra efter torsdagens pressträff.

Som press i kommunen har jag fått en god relation till våra politiker. Vi har lärt dem att kalla oss när de haft nämndmöte, de vet vad som förväntas av oss och även ibland ta oss till hjälp. Vi har lärt upp varandra helt enkelt. Är det något som ska avvaktas med, kanske vi kan göra det, är det något som ska prioriteras gör vi gärna det. Man kan nästan kalla press + politiker = sant i Vaggeryds kommun.

Vi är som ett gift par. Vet var jag har de ledande politikerna och jag är tacksam för alla svar som anlänt med nästan vändande post, sms som besvarats direkt och att man nästintill alltid varit nårbar oavsett om det är måndag morgon eller fredag kväll. De har ställt upp att svara på mina dumma och korkade frågor, skickat personliga jul- och semesterhälsningar till invånarna och förklarat återigen, utan att sucka, på det som jag fortfarande tydligen inte har fattat efter en mandatperiod. 

Men hur blir det nu? Kommer de som jag känner rätt väl att fortsätta? Blir det nya på posten? Ska jag lära upp de nya så att de blir lika smidiga som de gamla? Blir det sämre? Blir det bättre? Blir de yngre? Blir de äldre? Frågorna är många och jag kan bara spekulera. Det jag har märkt, mellan deras rader, är att det just nu är en ”mjukare” ton i Skillingehus. Man skäller inte på varandra, man låter den andre får prata till punkt och nickar medgivande till det mesta. Undra vad som är på gång…? Personligen har jag givetvis röstat och har en åsikt men på arbetsfronten är det oerhört viktigt att det blir en fortsatt bra dialog (inte monolog) och fortsatt goa nämndordförande som vet hur vi i pressen vill ha det. Tills vi vet, är det bara att hålla ut eller att spela med mandatpusslet i olika variationer… 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Mejvings krönika: Som ett gift par

Reportrar och politiken ska väl inte vara som ett gift par? En reporter ska gräva och undersöka och rapportera oberoende till allmänheten. Det låter som det är på tiden att det blir lite förändringar! Sedan den elake grannen gör man nog rätt i att granska lite extra

Ja vem ska klia den andre på ryggen nu. Tänk om den inte vill bli kliad. Då uppstår problem. Jag och många med mig tror att det kan vara bra om det rörs om i kommunens gryta. Vad tror du?

Bra krönika Sara.

Tyvärr är det väl så att man också kan se Gert och Kenth som ett gammalt gift par, som gnabbas lite lätt, men blivit helt eniga och panikslagna när det nu kommit in en elak granne i villaidyllen, en granne som vill vara med i den mysiga gemenskapen.

En granne som enligt vad man hört har ett rysligt förflutet dessutom.

Den mjukare ton i gemenskapen som du uppfattar är nog inte helt den som upplevs bland barnen i familjen, och det uttalas ganska högljudda och fula ord i diskussionerna runt det familjära köksbordet.

Jag förstår dock att det inte alltid är lätt att som reporter veta vilken av ”sanningarna” som du hör är den rätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *