Nyheter

Melanie Wehbe och Mariette gästar Waggerydsdagen

Nyheter Blir det som vanligt så blir det fullt ös i Vaggeryds centrum på lördag. ”Det här är dagen då man går fram helt enkelt, då gör man inget annat.”

– Som vanligt erbjuds många stationer och ett trettiotal bord är bokade inför lördagen. Det kommer att finnas en fotbollssarg där alla barn (och vuxna) är välkomna att kicka och spela fotboll, Vaggerydmästerskap i luftgevärsskytte, chokladhjul, hoppborg, lotterier och fiskdamm. Nytt för i år är halva potten, det har vi inte kört tidigare. Vi kommer också att sälja korv och hamburgare så man kommer inte att behöva att gå hungrig. Varje lag i WIK har varsin station att ta hand om så alla lag är engagerade, berättar Kristina Sandin.

– Artisterna Melanie Wehbe och Mariette, båda kända från melodifestivalen, kommer och sjunger på scenen. Tack vare lokala företag som sponsrar oss har vi möjlighet att anlita duktiga artister och göra det här möjligt, berättar Bengt Carlsson.

– Förra året började vi igen med den gamla traditionen ”WIK-paraden” och det blev väldigt uppskattat så det fortsätter vi med även i år. I samband med paraden delas priset ut från Jonas Flodins minnesfond. En lokal förmåga, Sebbe Trollkarl, uppträder för första gången på Waggerydsdagen. Sebbe heter egentligen Sebastian Hjalmar och bor här i Vaggeryd, fortsätter Bengt.

Konferencierer liksom förra året är Stefan Hellström och Anders Sandahl, båda aktiva WIK-are. Det är medlemmar i WIK:s fotbolls- och bandysektioner som samordnar dagen. WIK är huvudarrangör i samarbete med Handel & Service, Vaggeryds kommun, Region Jönköping med flera.

Den allra första dagen anordnades 1975 och var då en idrottsmässa som drogs i gång av bandysektionen. Sedan blev dagen hela klubben angelägenhet och från och med 1976 kallades den WIK-dagen, numera Waggerydsdagen. WIK-dagen 1976 blev en stor publiksuccé och så fortsätter det än i dag.

– Vi hoppas att så många kommunbor som möjligt kommer fram på lördag. Många som flyttat härifrån brukar passa på att komma hem den här dagen också, vilket är roligt. Vädret brukar vara på vår sida så vi får hoppas att solen skiner även denna Waggerydsdag, avslutar Bengt Carlsson från WIK.

Kristina Sandin, Bengt Carlsson och Gunnar Löfgren är tre av de som samordnar Waggerydsdagen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *