Nyheter

Mer pengar behövs till kommunala byggnader

Nyheter Tekniska nämnden har önskat mer pengar från kommunstyrelsen för en rad projekt. ”Två objekt är akuta - tak som läcker”

Mer pengar behövs till kommunala byggnader

– Ett antal projekt har gått överstyr ekonomiskt och på något sätt måste de här pengarna fram. Tekniska nämnden har inkommit med ett äskande om investeringsmedel för ett antal projekt, det handlar om Hjortsjöskolan och Slätten bland annat. Det sa vi ja till och de är redan upparbetare, berättar Ulf Abrahamsson (C) vice ordförande i kommunstyrelsens vid arbetsutskottets senaste sammanträde.

– Vi godkände alla punkter men två objekt är akuta. Vårdcentralens tak läcker och ett klassrum på Hjortsjöskolan har fått mögel. Pengarna till dessa är två miljoner och påspengen nästa år är just två miljoner och vi kan använda dessa nu, säger Kenth Williamsson (S).

De punkter som kommunstyrelsens arbetsutskott förordar är;

Tilläggspengar till Hjortsjöskolans kök 1,8 miljoner kronor, vilket gör att budgeten blir 12 miljoner kronor totalt.
Tilläggspengar för investeringar Hjortsjöskolans övningsbyggnad 3 miljoner kronor, vilket gör att budgeten blir 13 miljoner kronor totalt.
Tilläggspengar till Slättens förskola 8 miljoner, vilket gör att den nya budgeten blir 26 miljoner.
Omdisponering av 800 000 kronor till nytt ivesteringsprojekt ”Hjortsjöskolan övrigt” från ramanslag till namnet ”Reinvestering tekniska nämndens förfogande” där det i sin tur omdisponeras 2 miljoner kronor till vårdcentralen i Skillingaryd med 1,7 miljoner kronor och resterande 300 000 kronor går till fuktskada golv och väggar i Hjortsjöskolans klassrum. Kommunstyrelsens arbetsutskott lämnade ett positivt besked om att också omdisponera 250 000 kronor från ”Hjortsjöskolan övrigt” för åtgärd av fuktskada fasad i högstadierum på Hjortsjöskolan.

Fotnot; Imorgon tar kommunstyrelsen beslut i frågan.

Taggar

Dela


1 reaktion på Mer pengar behövs till kommunala byggnader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *