Nyheter

Mer plus i kassan för den största nämnden

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden visar ett större plus mellan januari till september än vad delårsrapporten visade. Inga röda siffror i någon verksamhetsgrupp och kassan för skolskjuts har nu hamnat på plus.

– Vi ser att vi har fler barn som går i vår kommun än vad vi planerade för tidigare i år, vilket har minskat våra kostnader i denna del. När vi kommer in på gymnasiet har vi en säkerhetsmarginal och vi har gått från minus i januari till plus nu i höst. Man kan inte kan gå till jobbet om man har symtom nu i pandemin och vi får stadsbidrag som ersätter eventuell sjukersättning hos vår personal. Ekonomin ser bra ut, även om vi har haft underskott tidigare. Det känns bra att vi ligger på plus, menar Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Kostens redovisning visar totalt ett plus på 182 000 kronor på redovisad post från januari till september i år. Under samma tidsperiod har grundskolan gemensamt närmare 1,5 miljoner plus, förskolan plus 3 miljoner, Fenix 760 000 kronor, skolskjutsarna som ligger under övrigt tillsammans med IKE (barn på annan skola än kommunen) plus 2,8 miljoner kronor. Totalt hade nämnden den 1 oktober ett plus på 8 698 000 kronor.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Mer plus i kassan för den största nämnden

Jag förstår att det blir överskott då det snålas på personal och eleverna har så trångt att de sitter på varandra.

Då har ju kommunen råd att anställa mer personal och resurser i skolan nu. Det är ju väldigt positivt och behövligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *