Nyheter

Michael hjälper företag att utvecklas: ”Då ökar lönsamheten”

Nyheter Just nu pågår underleverantörsmässan på Elmia i Jönköping. Men det handlar inte bara om muttrar, svarvar och mojänger i montrarna. Michael Repo från Vaggeryd är på plats och han erbjuder utbildningar i ledarskap.

Michael Repo. Foto: Henrik Skoglund

Det myllrar av folk på Elmia när Skillingaryd.Nu är på plats under onsdagen. Just GGVV-regionen är starkt representerad.

Michael Repo är inflyttad Vaggerydsbo och han driver företaget Remcon AB som är franchisetagare till företaget Bizniz tools. De erbjuder utbildningar i ledarskap.
– Vi tränar och utvecklar människor att lyckas i karriären. Vi jobbar mycket med att få företag att strukturera och få fram hur de sätter upp mål för att nå de målen de har, att dela upp det i små delar, berättar Michael Repo och fortsätter:
– Så tränar vi på att få ledarna att bli bättre för att kunna utveckla medarbetarna. Det handlar ju om att, ska du behålla personal idag så måste du ge dem någonting, träna dem. På det sättet, att man tränar dem, så når man samma mål och då ökar lönsamheten.

Det är företag som köper in tjänsterna och Michael Repo jobbar över hela Småland. Men intresset i Vaggeryds kommun har hittills inte varit stort.
– Vaggeryd och Skillingaryd har varit svårt att nå ut till. Jag har några kunder jag jobbat med där. Utmaningen är väl att många känner att de inte har tid med det vi hjälper dem med, att utveckla företaget.

Hur är det i Värnamo?
– Värnamo är lite bättre, det är lite blandade och mer företag.

Hur har det gått på mässan här då?
– Vi har knutit väldigt många kontakter och vi har bokat upp eventuellt två som kommer starta om de kommer överens med företagen. Sen har vi bokat en 10-15 kundbesök, säger Michael Repo och fortsätter:
– Vi ringer ofta ”kalla” samtal och då är de oftast, du har bara några sekunder på dig, och de ”Nej, det här är nog inget för oss”. Men här får de lyssna på vad vi gör och hur vi kan hjälpa dem framåt. Då blir de intresserade och då blir det lättare för oss att boka ett möte.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *