Nyheter

”Midsommarblot”: Del 1

Nyheter  I dag är det premiär för vår sommarföljetong ”Midsommarblot". Under tre veckors tid får ni läsa de tre inledande kapitlen i Ewa Klingbergs första bok i "Värnamord"-serien. 

I sommar ger vi er läsare chansen att få ett smakprov av Ewa Klingbergs mysdeckarserie ”Värnamord”. Bilder: Pixabay/Historiska Media. Montage: David Alin

En kvinna med axellångt grått hår och stora solglasögon klev ur taxin som stannat framför ingången till kapellet. Den figurnära klänningen och den korta jackan avslöjade en väl- tränad kropp. Hon vände sig om och tittade rakt på Niklas. Ett leende spred sig i hennes ansikte och hon tog av sig glasögonen.

”Niklas? För visst är det väl du?”

Jill! Han trodde inte sina ögon. Hade hon kommit trots allt? Niklas nickade och sekunden senare hade han kvinnans armar om halsen. Han besvarade omfamningen.

”Sist jag såg dig var du inte större än så här”, sa hon, släppte taget och viftade med handen i luften.

Niklas svalde och mätte sin halvsyster med blicken. De hade inte setts på … han räknade tyst i huvudet … på femtio- fem år. Jill måste ha fyllt sjuttio.

”Jag trodde inte att du skulle komma”, sa han.

”Blir det bara vi två?” sa hon, som om hon inte hört vad han sagt.

”Min dotter Tuva är här också”, sa han. ”Hon är där inne.”

”Jaha, så du har en dotter”, sa Jill och gjorde en paus in- nan hon fortsatte: ”Var det pappa som ville ha det så här? Jag menar i stillhet och utan gäster?”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *