Nyheter

”Midsommarblot”: Del 14

Nyheter Här kommer den 14:e delen i vår sommarföljetong ”Midsommarblot".

Här kommer den 14:e delen i vår sommarföljetong ”Midsommarblot". Bilder: Pixabay/Historiska Media. Montage: David Alin

 Rakel lade huvudet på sned och Niklas förundrades över den perfekta kortklippta frisyren som inte rörde sig en millimeter och den starka kontrasten mellan den mörka slingan i luggen och det för övrigt blonda håret.

Niklas tittade ner på sina slitna och långt ifrån rena jeans och han anade en svag svettlukt. Den generade honom men kvinnan framför honom gjorde honom nyfiken. Han låtsades tappa balansen och backade för säkerhets skull ytterligare ett par steg. Den sura stanken som letade sig in i hans näsa av rörelsen avgjorde saken.

”Nej, tack”, sa han med ett brett leende. ”Jag har lite bråttom, men gärna en annan dag.”

”Då har du en innestående fika.” Rakel vände honom ryggen och försvann tillbaka in i huset innan han hann säga tack. Han hoppades att hennes inbjudan var allvarligt menad. Halvvägs hemma hoppade kedjan av och Niklas fick gå sista biten. Han skrattade åt sin fantasibild av Rakel och kunde inte låta bli att fundera över om hon levde ensam. Att hon erbjudit honom en fika betydde inte att hon var intresserad av honom som man. Det skulle inte vara första gången som Niklas misstolkat en gest.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *