Nyheter

”Midsommarblot”: Del 7

Nyheter Här kommer den sjunde delen i vår sommarföljetong ”Midsommarblot".

Här kommer den sjunde delen i vår sommarföljetong ”Midsommarblot". Bilder: Pixabay/Historiska Media. Montage: David Alin

Redan veckan därpå var Niklas tillbaka i barndomshemmet. Innan han gick in lyfte han på locket till brevlådan. Det kom fortfarande post till Gunnar Tell. Niklas lade ifrån sig de senaste dagarnas skörd på hallbordet. Sedan kånkade han upp sin väska för trappan och släppte ifrån sig den på sängen i pojkrummet. Han nickade åt nallen och mumlade ett par ord om att han tänkte flytta in. Det enda svar han fick var en glasartad blick.

I köket väntade två välfyllda kassar med livets nödtorft. Huset låg inte i närheten av någon av stadens restauranger och han ansåg sig inte ha tid att ta långlunch varje dag. Planen var att göra huset redo för försäljning så snart som möjligt.

Tur att jag inte stängt av frysen, tänkte han och lastade in tio förpackningar med färdigrätter. Visslande tömde han se- dan en av påsarna med Ahlgrens bilar i en glasskål från Orrefors. De andra två gömde han bakom några burkar på köks- bänken i hopp om att han skulle glömma bort godsakerna.

Med skålen i handen gick han upp till arbetsrummet och slog sig ner i den obekväma kontorsstolen där både Niklas pappa och farfar tillbringat många långa dagar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *