Nyheter

Midsommarhälsning från politikerna

Nyheter Gert Jonsson (M), Thomas Axelsson (KD) och Kenth Williamsson (S) från kommunstyrelsens arbetsutskott berättar vad de gör under midsommarafton

Arkivbild från midsommarfirande

Kan ni beskriva midsommar med tre ord?
Gert
svarar; Fantastisk, glädje och tacksamhet
Thomas svarar; Sill, färskpotatis och jordgubbar.
Kenth svarar: Sommar, glädje och ledighet. 

Hur ser Thomas midsommarafton ut?
– Vi följer vår egen tradition sedan många år tillbaka. En härlig lunch med matjessill, färskpotatis och jordgubbar. Därefter traditionsenligt firande på Bäckalyckan. Midsommarkvällen tillbringar vi med våra vänner, detta oavsett om vädret bjuder på sol eller inte. 

– Jag önskar alla en glad och härlig midsommar. 

Hur ser Gerts midsommarafton ut?
– Det har varierat genom åren men nu är traditionen långbord på Hansagårdens camping med goa vänner från hela södra Sverige. Innehållande traditionsenlig mat och väldigt varierande lekar, tävlingar och bad. Kvällen avslutas med grillning ackompanjerad med solnedgång i västerhavet, hälsar Gert Jonsson (M). 

– Jag vill önska alla som bor, lever och verkar i Vaggeryds kommun en härlig midsommar som ser ut att bli rekordvarm. Och också en varm tanke till dem som håller vår fina kommunal verksamhet igång oavsett vardag eller helg. 

Hur ser Kenths midsommarafton ut?
– Vi åker ut på sjön tidigt på morgonen och vi ser och hör hur dagen vaknar till liv. Ser hur djur, fåglar och insekter sakta vaknar och solen som stiger upp. Sedan är det dags för fiske, några dopp i sjön och god mat. Erfarenheten är att samma mat smakar mer när man intar den i naturen, och inte minst vid vattnet. När vi kommer hem på eftermiddagen/kvällen blir det midsommarmat med klassiska ingredienser. Olika sorters sill, ägg och lax är obligatoriskt för mig, hälsar Kenth Williamsson (S). 

– Jag vill önska alla våra invånare som tillsammans bidrar till att göra Vaggeryds kommun till en mer attraktiv plats, en solig och skön sommar med ”lust och fägring stor” som Allan Edwall uttrycker sig i ”Årstider”.  Passa på och njut av lediga dagar, ljusa sommarnätter och av sällskap av nära och kära. Upptäck nya smultronställen i vår kommun och handla gärna i våra butiker eller ta en fika när det passar. En härlig sommar utan stora restriktioner men med försiktighet då Covid 19 fortfarande finns kvar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *