Nyheter

Mikael Ljungbergs minnesfonds golfhelg

Nyheter Under tre dagar samlas ett stort antal personer för att minnas mästerbrottaren

Jonas Ljungberg  [1/8]

Stilstudie  [2/8]

Glada golfare  [3/8]

Liten paus med värmande dryck  [4/8]

Humöret på topp  [5/8]

Stiftelsens logotype  [6/8]

Matilda Johnsson från Jönköping underhöll  [7/8]

Här vankas det grillbuffé  [8/8]

För femte gången har minnesfonden valt att förlägga sin årliga golftävling på Hooks golfklubb och Hooks herrgård, och de kommer att ha Hook herrgård/Hooks GK som mötesplats även nästa år. Anledningen till att de träffas är för att minnas och hedra Mikael Ljungberg som anses vara en av Sveriges främsta brottare genom tiderna, med bland annat ett OS-guld, två VM-guld och två EM-guld. 

De är drygt 150 personer som deltar i golftävingen, men det är mycket utöver golfen som händer under helgen. Det serveras mat och dryck under dagarna med servering både vid golfkioskerna samt vid det stora tältet som de satt upp i anslutning till första tee och 18:e green på bägge banorna. De spelade skogsbanan på fredagen och parkbanan på lördagen.

– Skälet till att vi har valt Hook är flera, säger Jonas Ljungberg som är bror till Mikael. Det är trevliga banor, men ännu viktigare är att det finns plats för boende och bankettmiddag samt den utmärkta servicen som vi får från såväl herrgården som golfklubben, menar Jonas.

Stiftelsen Mikael Ljungbergs minnesfond startade kort efter hans bortgång i slutet av 2004. Förutom Mikael Ljungbergs familj är flera vänner och idrottsprofiler drivande inom stiftelsen och aktiva i styrelsen

– Stiftelsen arbetar dels med ett årligt stipendium till någon idrottare som utmärkt sig, säger Jonas Ljungberg som också är stiftelsens ordförande. Han tillägger att de dessutom stödjer idrottsföreningars barn- och ungdomsverksamhet samt naturligtvis belysa de effekter som psykiska besvär kan för med sig.

Från och med 2019 har de infört ett stipendium på 10000 kronor/månad som delas ut till någon organisation som gjort ett särskilt arbete för att stötta människor i sin omgivning. Maj månads stipendium gick till organisationen ”Vid din sida”.  Föreningen Vid din sida vill göra skillnad mot hemlösheten för vår våra äldre genom att stödja med mat, rena och hela kläder för årstiden, hygienartiklar och andra nödvändigheter för ett drägligare liv.

Taggar

Dela


1 reaktion på Mikael Ljungbergs minnesfonds golfhelg

Bra gjort att stödja Vid din sida! Borde fler göra istället för att knyta handen i fickan, lycka till med golfen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *