Nyheter

Mikael och Carl trivs på Sydfront 21

Nyheter Vid gårdagens flytt av militärfordon över Lagan träffade vi Mikael och Carl som väntade in fordonen från Byarum

Lunchen serveras

– Vi väntar på fordonen som ska trafikera bron och dirigerar i rätt riktning. Det här är väldigt roligt. När Sydfront 21 är klar kör vi sista rycket i Dalälven och sen är vi klara. Vi har legat inne i sju månader och vi har haft fantastiskt kul, säger killarna som gör sin slutövning i Skillingaryd, Mikael från Höllviken i Skåne och Carl som kommer ifrån Linköping.

Lunchen har precis anlänt och båda nickar glatt när vi frågar om det var gott. Idag bjöds det på kyckling med ris innan dagens uppdrag skulle utföras.

Kompanichefen finns på plats och han är ansvarig för själva produktionen av övningen.

– I grundutbildningen är man kanske 150 personer och därefter flyttas man över i plutoner, det kan vara vapen, fordon, sjukvård bland annat. De här rekryterna startade sin utbildning i september förra året och är klara i juni månad, kommenterar kompanichefen.

För att bygga ett starkare försvar och öka Sveriges militära förmåga, genomförs slutövningen Sydfront 21. Igår anlände den stora truppen av militärer och fordon till Skillingaryds övningsområde. 3 500 deltagare från 13 olika förband och skolor finns med, där både värnpliktiga, anställda soldater och officerare samt kadetter från Försvarsmaktens skolor med i övningen. Den militära närvaron kommer att vara märkbar inom kommunen och genomförs i stora delar av mellersta och södra Sverige.

Mikael och Carl trivs i slutövningen Sydfront 21

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *