Nyheter

Militärhistoriker breddar verksamheten

Nyheter En förening som haft verksamhet i nästan 30 år ökar sin verksamhet med aktiviteter hos Skivaryd.

Styrelsemedlemmar i föreningen den 20 maj 2021. Sedan dess har mycket hänt i lokalerna. Från vänster Rigmor Ekström, Vincent Persson, Susanne Wickbom och Monica Zeed.

Det handlar om SMF, som är förkortning för Skillingaryds Militärhistoriska Förening. På grund av coronapandemin har man haft begränsad verksamhet under ett par år men nu är man tillbaka med närmast en inviningshelg hos Skivaryd 13–14 januarioch en lägerkväll med årsmöte i samma lokaler den 19 januari.

Föreningen har som mål att dokumentera bygdens militärhistoria och man ska effektivisera detta genom Skivaryds nya lokal i den tidigare boulelokalen vid Östra Fåglabäcksvägen i Skillingaryd. Här kommer man att ha vissa möten, men lägerkvällar och en del annat kommer liksom tidigare ofta att utgå från Miliseum.

Hos Skivaryd kommer man att kunna visa lite av vad man sysslar med. Man hoppas kunna få fram material från de tema man hade som militärmuseum innan Miliseum startade, men även i övrigt göra nedslag i vad som hänt och händer med militär verksamhet. Det blir dock inget regelrätt museum utan där är det Miliseum som gäller. Där kommer det för övrigt att bli lite mer kring bygdens militärhistoria.

Föreningen bildades officiellt av Hans Falk och Per Bunnstad som sammankallade till ett möte 1994. Sedan dess har man haft verksamhet, men aldrig registrerat sig hos kommunen. Nyligen gjorde man dock det.

Styrelsen består av Vincent Persson, ordförande, Per Bunnstad, sekreterare, Monica Zeed, kassör samt Susanne Wickbom och Rigmor Ekström.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *