Nyheter

Miljöpartiet om valresultatet

Nyheter Stig-Göran Hultsbo har kommenterat valresultatet till kommunfullmäktige

Stig-Göran Hultsbo

Vi är förstås besvikna över att vi tappat 1 mandat i fullmäktige och det försvagar vår position, som det enda miljöpartiet i Vaggeryds kommun. Miljön och vår framtid har egentligen inte råd med att Miljöpartiet backar, varken på riks-, region- eller kommunnivå. Men, andra frågor och andra värderingar har tyvärr kommit före.

Vi konstaterar att samarbetet inom femklövern har fungerat mycket bra och att vi fått ordentligt genomslag för vår politik. Vi har däremot själva varit dåliga på att föra ut de miljömässiga landvinningar vi initierat och medverkat till, exempelvis:

– ett mycket spetsigt ”heltäckande” kommunalt miljöprogram som vi initierade genom en motion 2014 och som  vi mycket aktivt varit med och tagit fram. Här finns åtgärder och mål inom i stort sett alla miljöområden.

– tillagningskök på alla kommunala inrättningar. Nu byggs det om och nyproduceras tillagningskök i alla nya kommunala matserveringar som också lagar ekologisk och närproducerad mat i en allt större omfattning.

– fortsatta satsningar på cykelvägar, solenergianläggningar, engagemang i bättre kollektivtrafik och så vidare.

Vårt valresultat har också givetvis påverkats av att det rikspolitiska arbetet och vilken typ av publicitet partiet fått i riksmedia.

För kommande mandatperiod är vi inom Miljöpartiet fortsättningsvis mycket taggade till att fortsätta ett aktivt politiskt arbete för miljön och för våra kommuninvånare.

Vi är det enda miljöpartiet och vi arbetar med glädje i en omställning av vår kommun och vårt samhälle.

Vi kan inte fortsätta som vi gör, att både bränna ut vår planet och oss människor.

Det finns en annan väg som vi vill visa.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Miljöpartiet om valresultatet

Som ordförande i VSBO måste det väl kännas tungt i den miljöpartistiska själen att bygga i betong.

Per P

Hej Per!
Ja det gör det. Trä är miljömässigt mycket bättre än betong, så jag hade mer än gärna föredragit trä. För TOR i Vaggeryd så hade vi möjligheten öppen i upphandlingen men ingen lämnade något förslag med trästomme i konstruktionen.
För Mejeriet blev det för tomten och prisbildens skull ett typhus, med samma hus och byggare som på Liljedal i Vaggeryd. Dock en extravåning för förråd o dyl som inte fick plats på tomten.

Om ni nu är mer taggade än tidigare, ska ni visa det genom att vara kvar i Femklövern eller låter ni er bli involverade med sossarna?

Hur löd vallöftet ang detta?

Hej Nyfiken!
Vi har inte lämnat något vallöfte om vi ska vara kvar eller lämna femklövern. Alla fem partierna arbetade i valrörelsen som fria partier och var därigenom beredda att ta ansvar som parti i lämpliga konstellationer. Nu har femklövern egen majoritet och det är bra för stabilitet och långsiktighet. Vi ska träffas inom femklövern för att prata igenom framtiden men det är ingen högoddsare att vi fortsätter som ett bra lag.

Ett litet tillägg till mitt tidigare svar
Kanske jag skrev otydligt men vi har alltid varit taggade och kommer att fortsätta vara det.👍

Ja, men går det lita på miljöpartiet? Satsningar på elcyklar och cykelvägar är ju helt OK. Men att rösta nej till en cykelpump i Skillingaryd är inte OK. Nu fixade ju en medlem i ett annat grönt parti, Jörgen Johansson, detta medan ni i MP satt med armarna i kors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *