Nyheter

Miljövårdspriset till REKO-ringen

Nyheter Vaggeryds kommun har beslutat att tilldela 2020 års miljövårdspris till initiativtagarna till den lokala REKO-ringen

Arkivfoto

Anna Vingrahn, Maria Backlund, Johanna Andersson, Sara Leufvén, Jessica Aldelius, Eira Elwing, Per Wackt och Hanna Sjöholm har under 2020 startat REKO-ringen i Vaggeryds kommun. Genom REKO-ringen kan producent och konsument mötas utan mellanhänder för att handla närproducerad mat.

Motivering är som lyder:
”Pristagarna har genom gott samarbete och stort engagemang skapat en mötesplats som möjliggör att konsumenter kan handla närproducerad mat direkt av producenten. Genom REKO-ringen skapas mindre matsvinn, mat i säsong lyfts fram, det blir kortare transporter och relationer mellan konsumenten och producent skapas. Initiativet bidrar till att uppnå miljökvalitetsmålet ”Ett rikt odlingslandskap” samt de globala målen Ingen hunger och Hållbar konsumtion och produktion”.

– Det är ju verkligen jätteroligt, bara att vara nominerad känns ju fantastiskt. Egentligen är det ju tack vare alla konsumenter som vi vinner priset, utan dom hade det ju inte varit någon REKO-ring, säger Anna Vingrahn.

Källa: Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Taggar

1 reaktion på Miljövårdspriset till REKO-ringen

Varmt grattis till ett välförtjänt pris! Tack för ett bra initiativ! Vi är många som njuter av att kunna handla närproducerad mat.
Mvh
Ewa Magnusson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *