Nyheter

Min historia – Julklappen som fräschades upp

Nyheter Anrik docka i julklapp lämnades in för renovering

Carinas docka från 1964

Denna docka fick jag i julklapp 1964 när jag var 5 år. Hon var min käraste leksak. Blev något sliten med tiden men fick finnas kvar i någon förrådskartong under alla år. För några år sedan tog jag fram henne för att titta lite noggrannare och upptäckte då att hon kom från den anrika dockfabriken ”Schildkröt”.

Googlade och upptäckte att de fortfarande är i gång och även har en verkstad för reparation. Sagt och gjort; dockan fick fara till Tyskland. Hon fick nya ögon, stämma och fräschades upp. Hon kom tillbaka som ny, en fräsch 55-åring!

Carina Stridh Bjurhager

Fotnot; Julen närmar sig och därmed kanske även en del julklappar. Det vore intressant och skoj om ni vill berätta om den speciella julklappen du minns, och varför du minns den.

Vad var det i paketet. Vågar du tala om vem du fick den av. Skriv några rader om varför just den blev julklappen den som du minns?

Skicka några rader till oss på redaktionen@skillingaryd.nu och berätta om din historia och din julklapp. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker publicerar vi gärna ditt namn och var du bor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *