Nyheter

Min historia – När jag tog körkort

Nyheter Teorin var svårast, men jag klarade på tredje försöket - med samma nummer på provhäftet!

– På min tid när jag tog körkort, 1993, tyckte jag att teorin var det värsta. Vid teoriprovet gick man in i en sal och där låg provhäftena upp och ner på skrivborden. Vid första provtillfället fick jag 53 poäng av 60. 52 var gränsen för att man skulle bli godkänd men jag hade haft ett fel för mycket på ett delavsnitt. Besviken gick man därifrån.

2 veckor senare var det dags igen. Jag gick fram till samma skrivbord igen och när det blev dags och jag vände upp provhäftet såg jag att det var samma siffra på provhäftet som vid första tillfället. Tyvärr blev det bara 52 poäng med ett fel för mycket även denna gång. Ännu mer besviken. Dock stannade jag kvar denna gång för att kontrollera vilka frågor jag haft fel på.

– Någon vecka senare var det dags igen och jag hann inte fram till samma bänk jag hade suttit vid de två första gångerna utan jag fick sätta mig längst fram. När det var dags att vända provet för att börja, döm om min förvåning då jag såg att jag fått samma nummer på provhäftet för tredje gången i rad. Jag började känna mig säker på frågorna och ansträngde mig nu bara på de frågorna jag visste jag hade haft fel på förra gången. Jag har för mig att man hade antingen 40 eller 60 minuter på sig för att göra provet men jag var klar på gott och väl halva tiden och gick fram och lämnade in provet. Den äldre mannen som jag lämnade in provet till som satt som en lärare framför en skolklass i salen sa direkt.

”– Det var raskt gjort. Det är lika bra att jag rättar provet direkt så att du slipper att vänta. Efter rättningen sa han högt och tydligt så att alla i salen skulle höra. 59 poäng av 60 och på bara halva tiden. Mer än väl godkänt”.

– Jag tackade, vände mig om och gick stolt ut från prov salen och mötte både gratulerande, avundsjuka och fördömande blickar. Någon vecka senare klarade jag uppkörningen på första försöket och jag har haft mitt körkort sedan dess 1993-02-15.

– Detta är min historia som jag inte glömmer, avslutar vår läsare.

Fotnot; Det vore intressant om ni läsare skulle vilja berätta om något konstigt, roligt eller spännande hände när ni skulle ta körkort. Skriv kort, kanske tio rader, om något som fastnat i minnet. Det mesta är ju preskriberat så delge av det som hände. Fick du motorstopp? Sprang det en katt framför bilen? Körde du mot rött? Hittade du inte rätt knapp för vindrutetorkarna, eller du kanske till och med hamnade i poliskontroll?

Skicka in några rader till redaktionen@skillingaryd.nu. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker berättar vi gärna ditt förnamn och om det är ok var du bor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *