Nyheter

Min historia – När jag tog körkort

Nyheter Blev godkänd med minsta möjliga marginal

– Jag var privatist och körkortet kostade en bild hos Olssons Foto i Skillingaryd samt en uppkörningsavgift. Alla skrev godkänt på teorin – fast jag var på gränsen till underkänt. Sedan kom den ene efter den andre av de erfarna tillbaka från körprovet med samma besked: ”Han är på riktigt dåligt humör – och han underkände mig igen”. Jag startade sist – efter att alla de andra underkänts. Det började illa, dörren gnisslade – ”det finns olja till sådant”. Så körde vi iväg. Sedan jag övningskörde hade de målat om filerna i slutet av Storgatsbacken i Värnamo vilket gjorde att jag hamnade fel men brakade ändå rätt fram över Åbron. När vi kom tillbaka frågade jag ”och när är jag välkommen tillbaka igen?” Svaret blev ”Jag har faktiskt godkänt dig – men med minsta möjliga marginal.”. Jag kunde ha tagit ett taffligt foto i en fotoautomat, men annars tror jag inte det kunde gå att komma billigare undan, berättar C G Gustavsson från Ryd.

Fotnot; Det vore intressant om ni läsare skulle vilja berätta om något konstigt, roligt eller spännande hände när ni skulle ta körkort. Skriv kort, kanske tio rader, om något som fastnat i minnet. Det mesta är ju preskriberat så delge av det som hände. Fick du motorstopp? Sprang det en katt framför bilen? Körde du mot rött? Hittade du inte rätt knapp för vindrutetorkarna, eller du kanske till och med hamnade i poliskontroll?

Skicka in några rader till redaktionen@skillingaryd.nu. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker berättar vi gärna ditt förnamn och om det är ok var du bor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *