Nyheter

Min historia – När jag tog körkort

Nyheter Körde upp under stormen 1969

– Jag körde upp för körkort den 22 september 1969. Den dagen gick till historien på mer än ett sätt. Sverige, eller i varje fall Småland hade drabbats att en riktig storm. När jag och uppkörningsläraren körde Lagastigen fick vi se en stor björk som ramlade och lade sig över de parkerade bilarna på Enehagsskolans parkering. Tak på husen blåste av, varpå läraren uppmanade mig att köra snabbaste vägen tillbaka till Salutorget. Och ja… jag blev godkänd och kör fortfarande bil, hälsar Monica.

Fotnot; Det vore intressant om ni läsare skulle vilja berätta om något konstigt, roligt eller spännande hände när ni skulle ta körkort. Skriv kort, kanske tio rader, om något som fastnat i minnet. Det mesta är ju preskriberat så delge av det som hände. Fick du motorstopp? Sprang det en katt framför bilen? Körde du mot rött? Hittade du inte rätt knapp för vindrutetorkarna, eller du kanske till och med hamnade i poliskontroll?

Skicka in några rader till redaktionen@skillingaryd.nu. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker berättar vi gärna ditt förnamn och om det är ok var du bor.

Taggar

Dela


1 reaktion på Min historia – När jag tog körkort

Jag hade en äldre elev som körde upp inunder stormen 69 iGbg. Plötsligt kom ett plåttak farande och landade framför bilen. De äldre mannen körde rakt över utan att blinka. Trafikinspektören godkände honon med motiveringen att han”visat stor sinnernärvaro i en svår trafiksituation”.
Bengt Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *