Nyheter

Min historia – När jag tog körkort

Nyheter Läraren tyckte det skulle gå lugnare till framöver

– Den 16:e mars var den stora dagen då det var inplanerat både teoretiskt och praktiskt prov. Drog upp persiennerna på morgonen och upptäckte att Värnamo hade drabbats av en ordentlig snöstorm under natten och den verkade hålla i sig.

Kanske var bra eftersom en del av nervositeten försvann och jag tänkte; jaha, idag blir det inget körkort….

När det var dags för det praktiska provet möttes man av den kontrollanten som var känd för att kugga flest personer på den tiden, så där försvann ännu mer nervositet och hopp om ett körkort den dagen.

När jag kört min runda så sade hon; Ja, då kan du skriva på här för numera har du körkort. MEN, ta det gärna lite lugnare i framtiden. Det rådet kanske man inte alltid har följt så bra.

Glad i hågen drog man och hämtade ”röda faran”, en BMW 1802 som stått på gården och väntat på att få komma ut.

Hämtade lillasyster i skolan och drog en runda på stan. Där stod polisen och hade kontroll, både jag och bilen gick igenom. De tyckte också att min far tänkt till bra som lagt två 25 kg:s säckar med plast i bagaget för att tynga ner den lätta bakvagnen när det var halt. Kan väl erkänna att jag tyckte han var överdrivet orolig för min säkerhet, berättar Pia Thulin från Österskog.

Fotnot; Det vore intressant om ni läsare skulle vilja berätta om något konstigt, roligt eller spännande hände när ni skulle ta körkort. Skriv kort, kanske tio rader, om något som fastnat i minnet. Det mesta är ju preskriberat så delge av det som hände. Fick du motorstopp? Sprang det en katt framför bilen? Körde du mot rött? Hittade du inte rätt knapp för vindrutetorkarna, eller du kanske till och med hamnade i poliskontroll?

Skicka in några rader till redaktionen@skillingaryd.nu. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker berättar vi gärna ditt förnamn och om det är ok var du bor.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Min historia – När jag tog körkort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *