Nyheter

Min historia – När jag tog körkort

Nyheter På väg till uppkörningen den 1 februari 1963 påträffades tre rymlingar som stulit en bil.

– Vi var tre personer som skulle köra upp för körkort i Värnamo. Det var jag, Rolf ”Kiden” Johansson och en till, som jag inte minns namnet på. Nisse Andersson var med som körskollärare. När vi kom till Hörle såg vi en bil som kört av vägen. Vi stannade och ganska snabbt kunde vi se att det var tre yngre grabbar som var i bilen. De hade rymt från någon anstalt och stulit bilen. Nisse skrek till dom att de skulle stanna, de försökte springa, men vi hann ifatt dem. En buss stannade och ropade via via radio att polisen skulle kontaktas. Efter en stund kom en ensam polis till platsen och de tre grabbarna placerades i baksätet på polisbilen. Polismannen bad en av oss att hoppa in i polisbilen, det blev Rolf som även fick en batong, innan färden gick mot polishuset i Värnamo. Vi alla tre klarade uppkörningen denna dag, berättar Lars Stråth.

Fotnot; Det vore intressant om ni läsare skulle vilja berätta om något konstigt, roligt eller spännande hände när ni skulle ta körkort. Skriv kort, kanske tio rader, om något som fastnat i minnet. Det mesta är ju preskriberat så delge av det som hände. Fick du motorstopp? Sprang det en katt framför bilen? Körde du mot rött? Hittade du inte rätt knapp för vindrutetorkarna, eller du kanske till och med hamnade i poliskontroll?

Skicka in några rader till redaktionen@skillingaryd.nu. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker berättar vi gärna ditt förnamn och om det är ok var du bor.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Min historia – När jag tog körkort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *