Nyheter

Min historia – När jag tog körkort

Nyheter Trots motorstopp vid rödljuset i Värnamo fick jag körkort

– När jag tog körkort 1984 körde jag för Nisse Rapp, som var en härlig profil. Den dagen jag skulle köra upp kom vi till Värnamo och damen som skulle köra upp med mig ville att Nisse skulle följa med i bilen, vilket inte var vanligt. Men de båda hade haft lite meningsutbyte, men Nisse satte sig i uppkörningsbilen i alla fall. Vid ett rödljus fick jag givetvis motorstopp och min tanke var direkt. ”Där rök mitt körkort”. Men jag blev godkänd ändå och när vi åkte hem sa Nisse till mig att ”om jag inte hade fått körkort hade jag blivit ovän med henne för livet”. Han var en härlig man och den dagen glömmer jag aldrig, berättar Annelie.

Fotnot; Det vore intressant om ni läsare skulle vilja berätta om något konstigt, roligt eller spännande hände när ni skulle ta körkort. Skriv kort, kanske tio rader, om något som fastnat i minnet. Det mesta är ju preskriberat så delge av det som hände. Fick du motorstopp? Sprang det en katt framför bilen? Körde du mot rött? Hittade du inte rätt knapp för vindrutetorkarna, eller du kanske till och med hamnade i poliskontroll?

Skicka in några rader till redaktionen@skillingaryd.nu. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker berättar vi gärna ditt förnamn och om det är ok var du bor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *