Nyheter

Min historia – När jag tog körkort

Nyheter När körskolläraren skulle köpa tidning

– En körlektion jag aldrig glömmer med Nisse Andersson (Rapp) 1976. Något hade hänt som Nisse var direkt inblandad i. Han bad mig stanna bilen för han skulle köpa VN. Sen sa han att ”nu får du bestämma vart du vill köra, för jag ska läsa tidningen”. Senare vid uppkörningen sa han att jag klarade det praktiska provet, men att det teoretiska var tveksamt, vilket gjorde att jag inte blev lugnare. Men jag kom ut med körkortet i handen, säger Bosse Johansson från Skillingaryd.

Fotnot; Det vore intressant om ni läsare skulle vilja berätta om något konstigt, roligt eller spännande hände när ni skulle ta körkort. Skriv kort, kanske tio rader, om något som fastnat i minnet. Det mesta är ju preskriberat så delge av det som hände. Fick du motorstopp? Sprang det en katt framför bilen? Körde du mot rött? Hittade du inte rätt knapp för vindrutetorkarna, eller du kanske till och med hamnade i poliskontroll?

Skicka in några rader till redaktionen@skillingaryd.nu. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker berättar vi gärna ditt förnamn och om det är ok var du bor.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Min historia – När jag tog körkort

Nisse var en psykolog han sa nu får du köra: Starta bilen sen skulle man i väg handbromsen åtdragen och bilen i ettans växel sen väntade han hur man bar sig åt. Året var 1970 han var lugn och studerade felen man gjorde. Han rättade en efter detta han tog ett bloss ibland. Det störde mig inte alls. Efter 7 timmars körning klarade jag uppkörningen utan problem.

Min körskollärare sa ”sväng till höger i nästa korsning”, men han menade vänster. Med det yrket! Det var 1968. (Jag tror det var sista året innan han lade ner körskolan.) Sen fick jag veta att han hamnat på långvården.

Nisse var en umärkt lärare jag och en annan elev fick återbudsplatser med två dagars varsel. Nisse ökade på sin dos av magsårsmedicin när det gick upp för honom att vi bara kört 2-3 timmar. Gick bra, på det muntliga provet fick en man som blivet av med körkortet på grund av bilkörning med för mycket intag av starkare drycker än Ljusa alla frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *