Nyheter

Min historia – Tanken som räknas

Nyheter En julklapp som gav blandade känslor

Arkivfoto

En julklapp jag fortfarande minns med blandade känslor är från en statlig myndighet.
Jag jobbade på kriminalvården för många år sen och det var dags för den årliga julklappen.

När jag öppnade paketet tänkte jag, Vad är nu detta?

Det var en kub i trä och i mitten var det ett hål för ett värmeljus. Vissa skrattade och sa att det var typiskt kriminalvården. Mer än så är vi väl inte värda muttrades det. Andra samlade ihop kuber för att ha och elda med. En anställd blev så arg och lade ut den på Tradera. Högsta budet slutade på 10 kronor. Inklusive trä och värmeljus samt arbete var nog inte kuben värd mer.

Det visade sig senare att det var intagna på en annan anstalt som tillverkat julklappen som sedemera delades ut till de anställda och visst är det väl tanken som räknas eller?

Jari Riikonen
Värnamo

Fotnot; Julen närmar sig och därmed kanske även en del julklappar. Det vore intressant och skoj om ni vill berätta om den speciella julklappen du minns, och varför du minns den.

Vad var det i paketet. Vågar du tala om vem du fick den av. Skriv några rader om varför just den blev julklappen den som du minns?

Skicka några rader till oss på redaktionen@skillingaryd.nu och berätta om din historia och din julklapp. Du får naturligtvis vara anonym, men om du samtycker publicerar vi gärna ditt namn och var du bor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *