Nyheter

Min jul – Boxartjejen Agnes

Nyheter I en serie under julhelgen har vi låtit några personer i våra bygder berätta om sin jul under rubriken ”Min Jul” och avslutar med en boxartjej.

Agnes har sett fram emot julen länge

I en lägenhet i Värnamo hittar vi Agnes Alexiusson som bor där tillsammans med sin pojkvän Dibran ”Dibbe” Arifi.

Agnes har hunnit bli 22 och har kommit en bit in i sin boxarkarriär som dock fick ett oavsiktligt avbrott i våras på grund av strul inom förbundet. Agnes tappade lite tävlingar. Det var en jobbig period, men Agnes kom tillbaka under hösten och nådde kvartsfinal i 60-kilosklassen vid senior-VM i Indien.

Då var julen i antågande och det är en högtid som Agnes tycker om. Det handlar inte om julen kristna budskap utan om gemenskap.
– Om jag bara får välja tre ord så betyder julen för mig glädje, förväntan och mys, säger Agnes.

– Jag vet inte om det var mitt första minne av julen men det jag kommer ihåg är ju den här långa väntan på tomten! När man redan på julaftonsmorgon började känna pirr i kroppen för att tomten skulle komma.

En liten julgran men den kändes ändå bra

• Gemenskap med släkt och vänner

Det viktigaste för Agnes på julen är att ha det trevligt och roligt med släkt och vänner. Att uppskatta det fina med julen och bara njuta.

– Jag firar jul med min familj, min sambo, mormor, morfar, mina mostrar, kusiner och kusinbarn. Så vi är ganska många nu. Det har varit tradition i alla år. Just nu är det bara en av sju kusiner som har egna barn. Det kommer säkert se annorlunda ut när alla har skaffat barn, säger Agnes glatt.

– Jag är ledig alla röda dagar nu vid jul, men jobbar alla mellandagarna. Har varit borta ganska mycket från jobbet nu i höst när jag varit iväg och tränat och tävlat så kände att jag behövde jobba de dagarna. Men det blir ju några dagar ledigt ändå.

• Jobbar med barn i Bor
Arbetsplatsen finns i Bor, på Borbackskolan. Där jobbar hon på fritids och det är barn och ungdomar där även på lovet.

– När det kommer till julklappar försöker jag alltid kombinera vad personen vill ha och behöver. Det brukar bli bra. Jag får alltid bra grejer i julklapp, ofta blir det träningskläder och skor och det kan jag inte få för mycket av, säger Agnes glatt.

Vi återkommer till hennes skointresse en annan gång…

Lugn natt för polisen

Dibran och Agnes har en fin jul

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *