Nyheter

Minkfarm får 770 000 i ersättning från försvaret

Nyheter I maj förra året flög Försvarsmakten med helikoptrar över en minkfarm där 4 500 minkvalpar dog

Arkivbild

När försvaret flög över minkfarmen i kommunen bet minkhonorna ihjäl 4 500 minkvalpar. Nu får minkfarmen ersättning på 770 000 kronor för utebliven pälsintäkt vilket Försvarsmakten nyligen har beslutat.

Minkfarmen kan få ytterligare ersättning för avelshonor men det beslutas i ett senare skede.

Källa: P4 Jönköping

Taggar

Dela


6 reaktioner på Minkfarm får 770 000 i ersättning från försvaret

Mikrovågsugn 69. Ska minkfarmarna kräva skadestånd från piloterna menar du eller är det inte staten som sköter rättvisan i detta fallet? Vi är alla skattebetalare staten skulle döma miljöextremisterna till skadestånd till oss drabbade – var får militären pengar ifrån?

Ni som förlorade djur borde skylla på miljöextremisterna som släppte ut minkarna, de borde betala er ersättning för deras terrordåd mot den svenska staten.

Bra! Jag skulle också vilja ha ersättning för mina höns. Barnens kaniner går inte att ersätta med pengar men det skulle åtminstone visa på lite ansvar.

Bra skrivet. Hade en samling på sju hönor som värpte lantägg och jag hade även en mycket fin tupp. Minkarna kom och klättrade över nätet och sedan dödade de alla mina djur. Det var ingen vacker syn. Sedan dess har jag inga hönor och inte fått någon ersättning.

Nej, vad beklagligt om de ska börja med minkarna där igen. Vi fick ingen ersättning alla vi som bor runtom dit minkarna kom och bet ihjäl andra djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *