Nyheter

Minopera kommer till Skillingaryd

Nyheter Den 18 augusti bjuds kommuninvånarna på kultur av hög kvalitet där Minopera kombinerar en biovisning av en orkesterfilm som är inspelad i Wien med direkt-operasång. Konserten kommer att erbjudas med gratis entré till alla invånare i en projektsatsning som är verkligen stor och kommer att anordnas på Fridhäll i Skillingaryd.

– Konserten blir en biokonsert genom ett nytt format som vi har skapat, där vi sjunger till en film där en orkester från Österrike har spelat in musiken som vi sjunger till. Orkestern har vi arbetat med sedan 2018 och har besökt Sverige flera gånger. Tanken var att detta skulle fortsätta och att lokala sångare skulle få kunna jobba ihop med en toppenorkester en gång per år. I och med pandemin så gick det inte att genomföra, därför fick vi hitta en annan lösning. Det här är något vi aldrig gjort innan men en idé vi fick mitt under pandemin när vi insåg att vi var tvungna att hitta nya kreativa lösningar om vi ville genomföra vårt kulturprojekt på landsbygden, berättar Annika Liljenroth, ordförande i Scenkonst Jönköping

Det blir en underbar resa till Wien genom en helt ny upplevelse. Konserten ingår i projektet ”Bevara opera” i samarbete med Leader Västra Småland, Remida och Vaggeryds kommun och föreställningen är finansierad med leaderbidrag (EU-bidrag) för att kunna sprida högkvalitativ kultur/opera även på landsbygden. Filmen är bland annat finansierad med bidrag från Regionen Niederösterreich, Region Jönköping och Kulturrådet.

Konserten ingår i projektet ”Bevara opera” i samarbete med Leader Västra Småland och Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *