Nyheter

Minskad brottsmisstanke kring försvunna kvinnan

Nyheter Nu är polisens brottsmisstankarnaom den försvunna 21-åriga kvinnan i Eksjö försvagade.

– Polisens utredningsåtgärder i förundersökningen om människorov, som har bedrivits parallellt med eftersöket, har lett till att brottsmisstankarna nu har försvagats. Förundersökningen är inte formellt nedlagd men bilden har blivit klarare och den tyder inte på att kvinnan har utsatts för ett människorov eller något annat grovt brott som har koppling till försvinnandet. Vilken bild som framkommit och vilka omständigheter som polisen nu har fått kännedom om kan, av hänsyn till de berörda, inte kommenteras närmare, uppger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Detta innebär att eftersöket efter försvunnen person är huvudspåret i ärendet. Polisen arbetar nu vidare med eftersöket med polispersonal med och utan hundar och insatsledning, polisinsatschef och räddningsledare. Polisen har också hjälp av Försvarsmakten med i huvudsak eftersök i terräng. Under dagen kommer också Sjöräddningssällskapet att hjälpa polisen med eftersök på vattendrag och sjöar i aktuella sökområden.

– Polisen är alltjämt angelägen om att få fortsatt hjälp av allmänheten i arbetet med att söka efter den försvunna kvinnan. I det sammanhanget bör det påpekas att polisen har fått uppgift om att kvinnan var mörkhårig när hon senast sågs. Det förekommer fler bilder och olika uppgifter om hårfärg men det finns säkra uppgifter om att hon var mörkhårig vid försvinnandet.

Hjälp polisen och de anhöriga att få klarhet. Tipsa polisen på 114 14 eller i brådskande fall 112.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *