Nyheter

Minskade brott med ökad grannsamverkan

Nyheter Inbrott i hemmet är ett av de mest integritetskränkande brott som finns. Ofta är rädslan för inbrott ett av de främsta orsakerna som får oss att känna oss otrygga. Nu utvecklas grannsamverkan ytterligare.

Arkivfoto; Polisen tillsammans med kommunen ökar nu upp grannsamverkansområden för att motverka villainbrott

Statistiken för Vaggeryds koommun visar att antalet anmälda bostadsinbrott sjönk under 2015 och 2016 och trenden verkar fortsätta även i år. Skulle det vara så att trenden förändras under året kommer det lokala brottsförebyggande rådet att auktualisera frågan igen.

Grannsamverkan har varit ett framgångsrecept för att förebygga villainbrott och därmed även öka tryggheten. I områden där grannsamverkan finns visar statistik att det sker mellan 15 – 25 procent färre inbrott.

Den 1 januari 2013 fanns 79 stycken grannsamverkansområden i kommunen. Då kommunen växer och nya bostadsområden har tillkommit har vi nu över 100 grannsamverkansområden i Vaggeryds kommun. Polisens mål och strategi är att utöka områden ytterligare, ett arbete som pågår mellan närpoliserna tillsammans med räddningstjänsten i kommunen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *