Nyheter

Minusår hos tekniska

Nyheter Bokslutet är klart för tekniska nämnden och det blev ett litet minus för året som varit… 

Kenth Williamsson (S) ordförande i tekniska nämnden berättar:
– Vi ser ett underskott på 93 000 kronor för året 2023. Vi hade ett stor underskott på 1,6 miljoner kronor gällande kommunala gator och vägar men det vägdes upp av nya detaljplaner vilket i sin tur, för vår del, inneburit en del skogsförsäljning som gett 1,1 miljoner kronor. Politiska verksamheten har inte varit så dyr som befarat utan gett et överskott. Den politiska verksamheten innebär nämndsammanträde, utbildning och studieresor.

Nämndens intäkter noteras till 112 151 000 kronor och kostnaderna till 153 057 000 kronor. Plus gick konton, mot planerad budget, politisk verksamhet, allmän markreserv och skog, utföranderesurs. Minus mot planerad budget gick konton som fastighetsverksamhet, teknisk administration, kommunala vägar och gator samt parker och lekplatser. Inflationspåverkan under året har mildrats av det statliga el-bidraget om 3 248 000 kronor.

Större kostnader än normalåret har uppstått inom vinterinsatser och uppvärmning på grund av en kraftigare vinter med stor mängd köldgrader. Under den varma årsperioden behöver ett positivt resultat byggas upp för att hålla budget under den kommande kallare och mörkare årstiden fram till årsbokslutet. Angående skogsförsäljningen är inte effekten flerårig eftersom den kommunala tomtmarken som behöver avverkas vid markförsäljning i praktiken tagit slut. Helårsresultatet för gator och vägar blev minus 1,6 miljon kronor vilket beror på en intensiv och lång vinterväghållning under början och slutet av året. Barmarksrenhållningen var ett område som har ett större negativ budgetavvikelse inom programmet som låg på minus 539 000 kronor. 

I nämndens måluppfyllelse finns information om att kommunen tagit fler skolor i bruk, angjort fler villatomter och etablerat nya verksamhetsområden som möjliggör företagsetablering.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *