Nyheter

Minusresultat i nämnd

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden såg ett par hundra tusen plus för någon månad sedan, men nu har det vänt.

Jenny Larsen (KD) har förklaringen till minusresultatet som är just nu. Vad det blir i slutändan beror på om ansökningarna från Migrationsverket blir beviljade

– Som det ser ut nu kommer vi att ligga minus 3,7 miljoner kronor. Det har ändrat sig senaste månaden och det beror delvis på att vi saknar en miljon kronor från Migrationsverket Yxenhaga som ligger sedan förra året. De beviljar väldigt olika och ärende som var uppe 2017 togs beslut på under 2018, så de ligger efter samtidigt som vi i kommunen ligger ute med pengar, berättar Jenny Larsen (KD).

Andelen som beviljats kommunen tidigare ligger på 83% och nu är det nere på 74%. Totalt har, under 2017, kommunen ansökt om 13 miljoner och under förra året ansöktes om 8,2 miljoner från Migrationsverket.

– I övrigt blev kostnaderna högre och bidragen mindre i december. Det är betydligt större skillnad i år jämfört med tidigare år. Ekonomiskt får vi se över hur man hanterar kostnaderna över året. Förskolan har gått plus minus 0 och grundskolan bär med sig ett underskott tyvärr, avslutar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Den stora avvikelsen under december månad är övrig verksamhetskostnader på minus 4,1 miljoner, löner/arvoden och personalomkostnader 1,2 miljoner minus jämfört med lagda budget.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Minusresultat i nämnd

Vid senaste BUN-sammanträdet onsdag 30 januari fick vi i nämden en preliminär ekonomisk redovisning för 2018. Då slutar det på ett minus med 2,6 miljoner kronor, dvs BUN har överskridit med -0,7%.
Det kallas väl för budget i stort sett i balans.
Hur nära 0,00% kan man komma med en budget på nära 400 milj kr??

Christer Holmgren
(M)

Klassiskt när man inte har koll på kostnaderna
Flyter på hela året ända till sista månaden innan man stänger böckerna o gör bokslut då allt skall fram
Skärpning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *