Nyheter

Missar studenten – vänner ordnade utspring

Nyheter Robin Lindqvist från Vaggeryd hade tänkt fira studentens lyckliga dagar på fredag. Men jägarbataljonen ville att Robin skulle infinna sig i Arvidsjaur.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Robin Lindqvist, studerande vid samhällsprogrammet, missar studenten på fredag på Fenix. I måndags fick han rycka in på Arméns Jägarbataljon i Arvidsjaur.

– Det blev lite dålig tajming, men han blev rejält firad i förskott med hejdundrande utspring som vi arrangerade på Fenix som överraskning till honom. Med sitt brinnande intresse för försvaret och armén kunde han inte fått en mer passande tårta, säger en av vännerna.

Jägarsoldat är ett av Försvarsmaktens mest krävande befattningar. Jägarsoldaten är fysisk och psykiskt uthållig och har en stark vilja att lösa uppgiften, ofta på bekostnad av den personliga bekvämligheten. Arméns jägarbataljon är ett förband med särskilt uttagen personal som kan användas mot kvalificerade mål som har mycket stor betydelse för motståndare, ofta inne på dennes eget område. Arméns jägarbataljon finns vid Norrlands dragoner i Arvidsjaur och är en del av Norrbottens regemente I19. Där kommer Vaggerydsbon Robin Lindqvist tillbringa närmaste 11 månaderna.

Taggar

1 reaktion på Missar studenten – vänner ordnade utspring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *