Nyheter

Missionshuset byggs om för miljoner

Nyheter Ekhults Missionshus ska byggas till och om under året

Så här kommer det att se ut om ett år...  [1/7]

Johnny och Magnus vid anslagstavlan där byggplanerna sitter uppsatta  [2/7]

Ekhults Missionshus  [3/7]

Byggmästare Johnny bor i byn  [4/7]

Ordförande för församlingen, Magnus, bor i Torp  [5/7]

Bakom nuvarande servering kommer det att byggas ut 80 kvadratmeter  [6/7]

Så här kommer det se ut invändigt  [7/7]

Skillingaryd.Nu träffar Magnus Dahlqvist och Johnny Gustavsson i Ekhults missionshus i Tofteryd.

– Vi har planerat i över två års tid och nu drar vi igång här i april, säger ordförande Magnus Dahlqvist som själv bor i Torp, Tofteryd.

I befintliga serveringslokal kommer att bli den största förändringen. Mycket större gemensamhetslokal, nytt kök och en liten kontorsdel kommer att rymmas i den ny- eller ombyggnadsdelen av missionshuset. Andra etappen kommer att bli under nästa år. Då ska entrén få tak över huvudet och en bättre grovingång.

–  Vi har stor ungdomsverksamhet och vi får inte plats och behöver yta helt enkelt. Vi har tonårsverksamhet, barnkör, söndagsskolan, UV och knattis. Vi behöver plats för alla barnen som har någon form av verksamhet i missionshuset, säger Magnus.

– Snickar- och målargrupper är tillsatta med arbetsledare i varje grupp. Alla kan göra något. Tre dagar i veckan kommer de att jobba, säger byggmästaren Johnny Gustavsson.

Missionsförsamlingen i Ekhult bildades 1880. Tio år senare byggdes den första lokalen. Men redan 1919, renoverades lokalen. Mycket har hänt på dessa 100 år, men nu ska missionshuset få en rejäl renovering som kostar ungefär 2,5 miljoner kronor.

– Vi räknar med 2 300 timmar ideella timmar för våra medlemmar. Det räcker nog inte i slutändan, men vi har räknat med dessa timmar, säger Magnus.

Ekhults Missionsförsamling har 120 medlemmar och en miljon kronor har eller kommer medlemmarna själva bidra med innan det är klart.

– Vi har fått 100 000 kronor av bygdeföreningen här i Tofteryd då vårt bygge upprätthåller vår levande landsbygd som vi alla strävar efter, avslutar Magnus.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *